Teknoloji

Instagram takip edilenlerin beğendiği paylaşımları ana ekrana taşıyor

instagram android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram takipInstagram, küçük bir kullanıcı grubunun ana ekranında “Sizin için tavsiye edildi” adını taşıyan bölümü test ediyor. Söz konusu bölümde kullanıcının takip ettiği kişilerin beğendiği paylaşımlar ve servisin algoritmasının kullanıcıya uygun olduğuna düşündüğü içerikler gösteriliyor. Instagram takip edilen kişilerin beğenilerini ilk günden bu yana Bildirimler sekmesindeki “Takip Edilenler” bölümünde sergiliyor. Bu beğenilerin ana ekrana taşınması, servisin kullanıcı deneyimini yeni bir istikamete yöneltebilir.

Fotoğraf ve video paylaşım sitesi tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, yeni özelliğin test edildiği doğrulandı. Şirket, kullanıcıların Instagram’da ilgi çekici içeriklere ulaşımını kolaylaştıracak yöntemlerin sürekli olarak test edildiğinin altını çizdi.

Instagram bir süredir test ettiği hashtag (etiket) takibi özelliğini tüm kullanıcılarına açmıştı. Kullanıcılar test aşamasına dahil edilseler de, “Sizin için tavsiye edildi” bölümünü ekranlarından kaldırabiliyor. Kullanıma sunulan ve testleri devam eden yeni özellikler, 800 milyon kişiden oluşan bir kullanıcı grubunu ilgilendiriyor.

Instagram takip edilen kişilerin beğenileriyle ana ekranını daha karışık hâle getirebilir

Instagram takip edilen kişilerin beğenilerini göstererek ana ekranını daha karışık hâle getirebilir. Servisin paylaşımları kronolojik olarak göstermemesi, hâli hazırda pek çok kişinin kafasını karıştırıyor. Takip edilmeyen kişilere ait paylaşımların da işin içine girmesi bu karışıklığın boyutlarını artırabilir.

İLGİLİ HABERLER