Teknoloji

Instagram taciz mesajlarını engellemek için yeni adımlar atıyor

Instagram direkt mesaj yoluyla yapılan taciz ve kötü muameleye karşı mücadelede kullanıcılara destek olmak için yeni özellikler sunuyor. Mesaj taleplerini filtrelemek için yeni yöntemler ve bir kullanıcının birden fazla hesapta engellenebilmesi, Instagram’ın yenilikleri arasında öne çıkıyor.

Sosyal medya servisi, direkt mesajlardaki tacize karşı politikalarını İngiltere’deki futbolcuların kendilerine gelen ırkçı nitelikteki mesajlardan şikayetçi olmasının ardından biraz daha sıkılaştırma kararı almıştı. Instagram’dan o dönemde yapılan açıklamada, mesajlarda yorumlardaki otomatik sistemin kullanılmadığı ve mesajlardaki ırkçılığı engellemenin kolay olmadığı belirtilmişti.

Instagram artık kullanıcılara kendilerini rahatsız eden bir kişinin diğer hesaplarını da önceden engelleme imkanını veriyor. Böylelikle sürekli aynı kişiler tarafından hedef alınanlara veya tacizcisinin kendisini yeni bir hesap açarak tekrar rahatsız etmesini istemeyenlere bir rahatlık sağlanıyor. Instagram, bu kuralın yasaklanmış kullanıcıların yeni hesap açmasını engellediğinin altını çiziyor.

instagram tacizTakip edilmeyen kişilerden gelen mesajların gösterildiği “mesaj istekleri” bölümünde de bu doğrultuda bazı yenilikler yapılıyor. Buraya yeni bir filtreleme aracı ekleyen şirket bazı saldırgan kelime, kalıp ve emojileri içeren mesajları en baştan engellemeyi mümkün kılıyor. Engelli kelimeler listesi için sivil toplum kuruluşlarıyla çalışan Instagram, kullanıcıların kendi seçtikleri kelimeleri de listelerine eklemesini mümkün kılıyor.

Instagram taciz ve siber zorbalık ile mücadelede etkin davranmadığı gerekçesiyle eleştirilere maruz kalmıştı. ABD’de özellikle Demokrat Parti üyesi siyasetçiler Instagram’ın sahibi Facebook’un çocuklar için aldığı önlemleri sıkılaştırmasını istiyor. Şirketin çocukları korumak için aldığı önlemlerin yeterliliği ABD’deki her iki partinin üyeleri tarafından da eleştiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER