Teknoloji

Instagram dijital deneme kabinine dönüşüyor

Facebook‘un Instagram‘ı bir tür alışveriş platformu olarak konumlandırmayı da istediği biliniyor. Şirket, bu doğrultuda attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. Instagram, Spark AR platformunun yardımıyla satın alınacak şeylerin denenebildiği bir dijital kabine dönüşecek.

Bunun için bir pilot program başlatan Instagram’ın ilk iş ortakları gözlük üreticileri Ray-Ban ve Warby Parker ile kozmetik markaları MAC ve NARS oldu. Söz konusu özelliğe bu markaların paylaşımlarından, sayfalarından veya hikayelerinden erişilebiliyor.

Instagram’ın yeni özelliği sayesinde ürünler satın alınmadan önce dijital olarak denenebiliyor. Bunun için Instagram’daki ürün sayfası üzerinden kamerayı çalıştırmak gerekiyor. Kamera çalıştırıldığında ürün dijital olarak kullanıcının yüzüne yerleştiriliyor.

Instagram Spark AR ve alışveriş buluşması için doğru adres

Deneme ekranında ürünün farklı renk seçeneklerini de görmek mümkün oluyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde hikayeleri veya direkt mesajlar üzerinden arkadaşlarını bir şeyler denemeye davet edebiliyor. Bu imkanlardan yararlanabilmek için Instagram’ın iOS veya Android uygulamasının en güncel sürümünü yüklemiş olmak gerekiyor.

Facebook’un Spark AR’ı bir şeyler satmak için kullanması kaçınılmaz görünüyordu. Instagram da bunun için uygun bir mecra gibi görünüyor. Spark AR ile eğlenceli işlere de imza atan Facebook, ağustos ayında platformu kendi artırılmış gerçeklik filtresini oluşturmak isteyen herkese açmıştı.

İLGİLİ HABERLER