Manşetler

Instagram Snapchat ve Twitter gibi etkinliklere özel içerikleri topluyor

 

instagram-cadilar-bayranmi-011115

Instagram getirdiği en son güncellemeyle Snapchat ve Twitter’ın bazı özelliklerinden ilham alıyor, özel etkinlikler için birleştirilmiş içerik akışları sunuyor. Instagram bunun başlangıcını Cadılar Bayramı ile gerçekleştirdi.

ABD’deki Instagram kullanıcıları dün uygulamayı açtıklarında “Cadılar Bayramı’nın En İyi Videolarını İzleyin” şeklinde, fotoğraf akışının en tepesinde yer alan bir tabelayla karşılaştılar. Bu tabelaya tıklamak kullanıcıları sadece video içeriklerin bulunduğu ve Instagram çalışanları tarafından toplanan bir içerik akışı gösteriliyor.

instagram-curation-011115

Video akışı, Instagram’ın tanımladığı kadarıyla yoğunlaştırılmış içerik sunuyor. Yani videolar telefonun ekranında, etrafında herhangi bir kenarlık, metin şeklinde tanıtım ve beğeni sayısı gibi unsurlar olmadan gösteriliyor.

Genel amaç Instagram’ın belirli bir olay veya etkinlik etrafında oluşturulan popüler içeriklerini alıp bunları bulmayı daha kolay hâle getirmek olarak belirtiliyor.

Instagram ilk kez bu yolla etkinlikler ve önemli anlar için yeni bir deneyim sunuyor ve bunu Instagram topluluğunun gözünden yapıyor. Instagram, bunun sadece bir başlangıç olduğunu, bu tür yeni bir araya getirilmiş içeriklerin geleceğini kaydediyor.

Instagram bu hamlesiyle bir ilki gerçekleştirmiş sayılmaz. Daha önce Snapchat Live Stories özelliğiyle konser ve spor karşılaşmaları gibi etkinliklerde Snapchat kullanıcılarının oluşturdukları içerikleri bir araya getirmişti. Twitter da bu ayın başlarında çıkardığı Moments adlı özelliğiyle belirli olaylar ve etkinlikler etrafında paylaşılan tweet’leri tek bir hikaye hâline getirmeye başlamıştı.

Bütün bu sosyal ağlar aynı sorunla karşı karşıya. İnsanlar ne yaptıklarını her bir platformda konuşmayı ve paylaşmayı seviyor, ancak bunların hepsini düzenlemek zor olabilir. Belirli etkinlikler etrafındaki popüler içerikleri bir araya getirerek, bu şirketler marka sponsorlukları veya etkinlik odaklı reklam kampanyaları gibi kalemlerle kendilerine reklam kaynakları yaratabilir.

Instagram’ı takip eden kullanıcılar için bu geçiş çok da sürpriz sayılmamalı. Şirket geçtiğimiz haziran ayında arama işlevini elden geçirmiş, belirli konular hakkındaki içeriklerin daha rahat bulunabilmesini sağlamıştı. Instagram’ın son yeniliğinde ise içerik toplama işi makineler tarafından otomatik olarak gerçekleştirilmiyor, işin içinde doğrudan insan faktörü bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER