Teknoloji

Instagram silinen fotoğrafları geri getirme imkanı sunuyor

instagram silinen fotoğrafları geri getirme

Instagram silinen fotoğrafları ve videoları geri getirme işlemini kolaylaştırmak için harekete geçti. Şirket, mobil uygulamasında “yakınlarda silinenler” isimli bir özellik sunmaya başladı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar kısa süre önce sildikleri paylaşımları yeniden değerlendirip profillerine döndürebiliyor.

Bu özellik standart fotoğraf ve videoların yanı sıra IGTV ve Reels paylaşımlarını da kapsıyor. Instagram, bunun özellikle profillere yönelik saldırılara karşı etkin bir araç olacağına inanıyor. Bazı saldırılarda Instagram profillerini ele geçirenler bu profillerdeki paylaşımları silebiliyor.

Instagram kullanıcılarının silinen bir paylaşımı tamamen kaldırmaları veya geri getirmeleri için hesap sahibi olduklarını e-posta veya kısa mesaj yoluyla doğrulamaları gerekecek.

Silinen paylaşımlar, 30 gün boyunca “yakınlarda silinenler” klasöründe tutulacak. 30 günün sonrasında ise otomatik olarak silinecek. Silinen hikayelerde ise bu süre 24 saatle sınırlı tutulacak. Kullanıcılar Ayarlar menüsü içindeki Hesap sekmesinden bu klasöre erişebilecek. Özelliğin henüz tüm kullanıcılara dağıtılmadığını hatırlatmakta fayda var.

Instagram silinen fotoğrafları ve videoları geri getirme özelliğiyle kullanıcılarına biraz daha düşünme imkanı veriyor. Buna ek olarak, platformunda daha çok içerik göstermek isteyen Instagram’ın kendisine yönelik bir fayda sağladığı da söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER