Teknoloji

Instagram sahte hesapları temizledi

teknoblog-instagram-040614 (800 x 450)

Instagram sahte hesapları ortadan kaldıracağını kısa bir süre önce duyurmuştu. Fotoğraf paylaşım servisi bu eylemi fazla vakit kaybetmeden gerçekleştirdi ancak düşük ölçekli sosyal medya ünlülerini de öfkelendirmiş oldu. Milyonlarca sahte hesabın çöpe gönderilmesinin ardından bazı popüler Instagram kullanıcılarının takipçi sayıları ciddi ölçüde azaldı. Takipçi sayısının azalmasına öfkelenenler gerçekleştirilen işlemi “Instagram Taşkınlığı” olarak tanımladı. Rapçi Tyga’nın Instagram takipçilerinin sayısı bir anda 5.5 milyondan 2.2 milyona gerilerken, bir diğer rap şarkıcısı Ma$e de takipçi sayısının 1.6 milyondan 100 bin civarına düşmesi üzerine Instagram hesabını kapattı.

Sahte hesaplarının kapatılmasından memnun olan Instagram kullanıcıları, takipçi rakamlarında büyük düşüş yaşananları takipçi satın almakla suçlarken; Instagram’ın uygulamasına karşı olanlar şirketten takipçi sayılarını yeniden eski seviyesine çekmelerini istiyor. Instagram’dan yapılan açıklamada ise hesabı silinen kullanıcıların aktif durumda olmayan sahte hesaplar veya talimatları ihlal edenler olduğu belirtildi.

Web yazılımcısı Zach Allia, Instagram’ın sahte hesapları kaldırmasının ardından servisin en popüler 100 hesabının bir günde yaşadığı takipçi kaybını bir grafikle ortaya koydu. Listenin ikinci sırasında yer alan Justin Bieber’ın bir günde 3 milyon 538 bin 223 takipçi kaybettiği görülürken, listenin dördüncü sırasındaki Beyonce’nin sadece 831 bin 971 takipçisine veda etmesi dikkat çekiyor. Ancak Instagram’ın eyleminden en çok etkilenen hesap ise şirketin kendi hesabından başkası değil. 45 milyon takipçiyle en popüler kullanıcı konumunda olan resmi Instagram hesabı, sahte hesap temizliğiyle birlikte takipçilerinin yüzde 29.4’lük kısmını kaybetti.

İLGİLİ HABERLER