Teknoloji

Instagram sadece abonelere özel hikayeler özelliği üzerinde çalışıyor

instagram blend

Instagram, Twitter’ın Süper Takipler özelliğiyle bazı benzerlikler paylaşan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Geliştirici Alessandro Paluzzi tarafından fark edilen ve “Özel Hikayeler” olarak adlandırılan bu muhtemel özellik, içerik oluşturucuların Instagram hikayelerinde yalnızca abonelere açık olan özel içerikleri yayınlamalarına olanak tanıyabilir.

Paluzzi’nin paylaştığı ekran görüntülerine göre, özel hikayeler akışınızda mor bir etiketle diğerlerinden farklılaştırılıyor. Yakın Arkadaşlar ile paylaşılan gönderilerde de yeşil renkli etiket kullanılıyor. Paylaşan kişinin hayranı olmadan özel bir hikayeyi izlemeye çalıştığınızda, yalnızca hayranların izleyebileceğini söyleyen bir mesaj ekranda gösteriliyor.

Ortaya çıkan görüntüler Instagram’ın getirmeyi planladığı özelliğe dair neler tasarladığına dair çok erken bir bakış niteliğini taşıyor. Aslında şirket de, ekran görüntülerinin dahili bir prototipten olduğunu ve şu anda hiçbir şeyi test etmediğini, bunun dışında herhangi bir bilgi paylaşmayacağını söylüyor. Instagram’ın bir noktada böyle bir özelliği değerlendirmeye alacağı ve hatta uygulayacağı ise mantıklı görünüyor. Çünkü Instagram CEO’su Adam Mosseri, verdiği bir demeçte platform abonelikleri konusunda açık fikirli olduğunu ortaya koymuştu.

Geçen yıldan bu yana farklı platformlar, içerik oluşturucularının çalışmalarından para kazanmalarına izin veren özelliklere daha fazla yoğunlaşmaya başladı. Son olarak Instagram’ın ana şirketi Facebook, bülten platformu olan Bulletin’in duyurusunu gerçekleştirdi. Twitter, haziran ayının ikinci yarısında Süper Takipler ve Biletli Sohbet Odaları için başvuruları açtı. Özellikle Süper Takipler, Instagram’ın getirmeyi planladığı abonelik tabanlı hikâyeler özelliğiyle benzerlik taşıyor; Twitter kullanıcılarının abonelerle özel tweet’leri paylaşmasına izin veriyor.

İLGİLİ HABERLER