Teknoloji

Instagram’dan Rus devlet medyasına karşı yeni yaptırımlar

instagram rusya
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un ardından Instagram da Rusya’da devlete bağlı medya kuruluşlarına yönelik yeni önlemleri hayata geçirdi. Artık Rus devlet medya kuruluşlarının platformda yaptığı paylaşımlar ana akışta alt sıralara gönderilecek. Benzer bir işlem hikayelerde de uygulanacak. Kullanıcılara bu kaynakların içeriklerini paylaşmamaları da önerilecek.

Etiketlerde “Instagram bu paylaşımı hazırlayan hesabın kısmen veya tamamen Rus hükümetinin editoryal kontrolü altında olduğuna inanıyor” şeklinde uyarı mesajları gösterilecek. Uygulamadaki bağlantı çıkartmalarını kullanarak Rus devlet medyasının içeriklerini paylaşanların hikayeleri de hikaye sıralamasında sonlara gönderilecek.

Reels ve Keşfet bölümlerinde de Rusya’nın devlete bağlı medya kuruluşlarının paylaşımlarına yer verilmeyecek. Böylelikle bu kuruluşların içeriklerini bulmak da zorlaşacak.

instagram rusyaFacebook da geçtiğimiz hafta benzer bir hamle yapmıştı. Rus devlet medyasına ait içeriklerin yayılmasını sınırlandırmaya çalışan sosyal ağ, Rus markalarının reklamlarını durdurmuştu. Buna ek olarak, Rusya propagandası yapan sahte bir hesap şebekesi de çökertilmişti.

Rusya da Facebook’un bu hamlesine ülkede Facebook’u erişimi engelleyerek karşılık vermişti. İki platform Meta’yla aynı çatı altında bulunsa da, bu erişim engeli henüz Instagram’ı etkilemiş değil.

Instagram, Rusya ve Ukrayna’daki hesapların gizliliğini kuvvetlendirmek için de yeni adımlar atıyor. Uygulama bu iki ülkedeki gizli hesapların takipçi detaylarını göstermeyecek. Buna ek olarak, geçmiş aktiviteleri tamamen silmek ve tüm verileri indirmek için kullanılan araçlar da öne çıkarılacak.

İLGİLİ HABERLER