Manşetler

Instagram Renk ve Soldur düzenleme araçlarını ekledi

instagram-fade-color-080415

Akıllı telefonunuzda fotoğraf düzenleme işleri için bugünlerde birçok farklı seçenek mevcut. VSCO Cam, Darkroom, Enlight gibi temel veya gelişmiş düzenleme imkanları sunan uygulamaların yanı sıra masaüstünde sıklıkla rağbet gören Photoshop ve Lightroom gibi uygulamaların mobil versiyonlarını da kullanmak mümkün. Mobil fotoğrafçılığın son birkaç yıldır büyük bir gelişim göstermesine önemli katkılarda bulunan Instagram da fotoğraf düzenleme alanında geri kalmamayı hedefliyor. Geçen aralık ayında iki yılın ardından ilk kez yeni filtreler sunan mobil uygulama şimdi de düzenleme araçları içine iki yeni seçenek daha ekledi: Renk ve Soldur.

Soldur aracı diğer düzenleme uygulamalarında olduğu gibi işliyor. Fotoğraftaki siyahları ve renkleri yumuşatarak eski fotoğraf havası yaratıyor. Bu efekt uygulamada bulunan ve başka araçlarda da kullanılan kaydırma mekanizması yardımıyla ayarlanabiliyor. Renk aracıysa bir fotoğrafın gölgelerine veya parlak bölgelerine renk tonlamaları eklemek için kullanılabiliyor.

Bu iki yeni araç Instagram uygulamasının en yeni güncellemesinde yer alıyor. Ancak bunları ilk olarak Android kullanıcıları görecek. Google Play’de yayınlanan Instagram Android uygulamasının 6.19.0 numaralı yeni versiyonuyla birlikte Renk ve Soldur araçları kullanıma sunuldu. iOS güncellemesinin de birkaç gün içinde yayınlanacağı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER