EğlenceManşetler

Instagram reklamverenleri sevindirmek adına videoları sürekli oynatacak

teknoblog-instagram-040614 (800 x 450)

Video ayarlarında değişikliğe giden Instagram, bundan böyle kullanıcı akışlarında gösterilen videoları otomatik olarak tekrar oynatacak. Söz konusu değişikliğin özellikle Instagram’da reklam yayınlayan şirketleri sevindireceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Kullanıcıların büyük bir kısmının ise otomatik oynatılan kliplerden memnun olmayacağı düşünülse de, Instagram tekrar oynatma işleminin mobil veri tüketimine olumsuz bir etkide bulunmayacağının altını açıkça çiziyor. Videoların otomatik olarak tekrar oynatılmasını devre dışı bırakacak bir ayar ise henüz Instagram tarafından sunulmuyor.

Söz konusu değişiklikle birlikte Instagram, rakip video servisi Vine’a biraz daha yaklaşmış oldu. Ancak Vine’ın 6 saniyelik kliplerinin önemli bir kısmı yeniden oynatmaya uygun biçimde hazırlanırken, Instagram kliplerinin çoğu böyle bir özellik taşımıyor. Facebook’un sahibi olduğu Instagram ilk video reklamlarını geçtiğimiz eylül ayında görücüye çıkarmış, ancak sabit reklamlardaki standardı yakalayamadığı için eleştirilere maruz kalmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER