Teknoloji

Instagram reklamları panolara ve sinemalara geliyor

instagram reklamlariInstagram ilk reklam kampanyasını yaz aylarında Fransa’da başlatmaya hazırlanıyor. Fransız ekonomi gazetesi Les Echos’ta yer alan habere göre, Instagram reklamları ağustos ayı boyunca Fransa’daki reklam panoları ve sinema salonlarının yanı sıra Fransız internet sitelerinde gösterilecek. Instagram’dan yapılan açıklamada reklam kampanyası doğrulanırken, kampanyanın odak noktasında Fransız Instagram kullanıcıları tarafından paylaşılan fotoğraf ve videoların bulunacağı belirtildi.

Fransa önümüzdeki cuma günü başlayacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahibi olması nedeniyle kamuoyu ilgisinin merkezinde yer alıyor. Instagram’ın reklam kampanyası başlatmasında ise Snapchat’in rekabet dozunu artırmasının etkili olduğu düşünülüyor. Snapchat hali hazırda gençler arasındaki “en popüler sosyal ağ” olarak tanımlanıyor.

Les Echos’a konuşan Facebook Fransa sorumlusu Laurent Solly, halen büyümeye devam ettiklerini ve reklam kampanyasının büyük ölçüde Fransa’daki aktif Instagram topluluğunu kutlama amacı taşıdığını belirtti. Instagram reklam kampanyası için harcanacak miktar konusunda kesin bir rakam vermezken, Solly “kayda değer” bir miktarın reklam kampanyası için şirket kasasından çıkacağını dile getirdi.

Instagram son aylarda tasarım, logo ve algoritmayı da kapsayan bir dizi değişiklikten geçmişti. Platforma şirketlerin müşterileriyle iletişim kurmalarını kolaylaştıracak bazı araçlar da eklenmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER