Teknoloji

Instagram reklamları artık Facebook için ciddi bir gelir kaynağı

instagram koyu mod android reklamları

Instagram Facebook‘un en büyük operasyonu olmasa da, sosyal medya devinin en önemli gelir kaynakları arasına girmiş gibi görünüyor. Bloomberg’in yayınladığı habere göre, Instagram reklamları şirkete geçtiğimiz yıl 20 milyar dolar kazandırdı. Bu meblağ, Facebook’un 2019 gelirinin dörtte birinden fazlasına tekabül ediyor.

Instagram’da ana akış ve hikayelerin yanı sıra Keşfet sekmesinde de reklam görmek mümkün oluyor. Instagram ekibi, reklamlar ve kullanıcı içerikleri arasındaki dengeyi kurmayı iyiden iyiye öğrenmiş gibi görünüyor.

Google da geçtiğimiz gün, YouTube reklamlarının 2019’da kendisine 19 milyar dolar kazandırdığını ve bunun şirketin toplam gelirinin yüzde 10’luk kısmına tekabül ettiğini belirtmişti.

YouTube’un aksine, Instagram reklam gelirlerini içerik sahipleriyle paylaşmıyor. Instagram’ın bazı kullanıcılara IGTV içerikleri hazırlamaları için ödeme yaptığı söylense de, bu ödemenin ekipman ve çekim desteği olarak gerçekleştirildiği belirtiliyor. Şirket, verdiği bu desteğin beş haneli meblağlara ulaşmadığını ifade ediyor. YouTube’un içerik sahiplerine ödediği meblağ, “içerik satın alımları” kategorisinde gösteriliyor. Alphabet CEO’su Ruth Porat, içerik satın alımları için 8.5 milyar dolar ödediklerini belirtmişti.

Instagram üzerinden para kazanmak, Facebook’un önem verdiği noktalar arasında bulunuyor. Platforma bir alışveriş aracı yerleştiren Facebook, içerik sahiplerinin markalarla işbirliği yapmasını da kolaylaştırmaya çalışıyor. Instagram reklamları, önümüzdeki dönemde de Facebook’a hatırı sayılır bir para kazandırmaya devam edecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER