Manşetler

Instagram başkalarının paylaşımlarını Hikayenize eklemeyi test ediyor

instagram algoritması
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram kullanıcıların diğer kullanıcıların herkese açık fotoğraf ve video paylaşımlarını kendi Hikâyeleri içinde yeniden paylaşmalarını, diğer bir deyişle “regram” etmelerini sağlayacak yeni bir seçeneği test ettiğini doğruladı.

Bu yeni özelliğe erişim fırsatı bulan kullanıcılarda söz konusu seçenek, paylaşımın hemen altındaki ikona tıklatıldığında görünen “Paylaşımı hikayenize ekleyin” şeklinde bir ibareyle birlikte yer alıyor. Eğer herkese açık paylaşımlarınızın bu şekilde paylaşılmasını istemeseniz, gizlilik ayarları içinden bu seçeneği değiştirebilirsiniz. Şu anda hesabınızın yeniden paylaşma imkanı olmasa bile, Ayarlar > Hikaye Ayarları bölümünde “Hikayenin Yeniden Paylaşılmasına İzin Ver” şeklinde bir seçeneği görme ihtimaliniz bulunuyor.

Zachary Shakked adlı bir uygulama geliştiricisinin Twitter’dan paylaştığına göre, paylaşım Hikayenize eklendiğinde, bunun nasıl görünmesini istediğinize dair çeşitli seçenekler gösteriliyor. Paylaşımı yeniden boyutlandırabilir, döndürebilir, hareket ettirebilirsiniz. Ayrıca görsel açıdan nasıl görüleceğini gösteren iki seçenek de bulunuyor. Bunlardan birinde ilk paylaşımı yapan kullanıcının adını da gösteren daha basit ve sade bir tasarım gösteriliyor. Diğerinde ise kaynağınızda görebileceğiniz türden geleneksel Instagram paylaşımı türünden gösterim yapılıyor.

https://twitter.com/zacharyshakked/status/961303217765339139

Bu, Instagram’ın son zamanlarda Hikayeler üzerinde yaptığı güncellemelerden sadece bir tanesi. Aynı zamanda en fazla arzu edileni de olduğunu söyleyebiliriz. İnsanlar son zamanlarda başkalarının paylaşımlarının ekran görüntülerini alıp kendi Hikayeleri içinde paylaşma yoluna sıklıkla gidiyor.

Öte yandan Instagram geçtiğimiz günlerde sadece yazı biçiminde hikaye paylaşmaya yarayan yazı modunu getirmişti. Ayrıca GIPHY ile yapılan iş birliği neticesinde, hikayelerde GIF animasyonları desteklemeye başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER