EğlenceManşetler

Instagram artık yüklenen tüm kısa ve herkese açık videoları Reels gibi değerlendirecek

facebook instagram reels

Instagram’da video deneyimi için yeni bir dönem başlıyor. Aslına bakarsanız, son zamanlarda video içeriklerin büyük bir kısmı Reels olarak adlandırılan dikey ve kısa süreli videolardan oluşmaktaydı. Instagram bu içeriklerle kullanıcıların TikTok yerine kendisinde vakit geçirmesini hedefliyordu. Şimdiyse sosyal ağ üzerinde paylaştığınız herhangi bir videoyu Reels olarak gösterecek. Öte yandan Instagram, kullanıcıların cihazlarında ön ve arka kameralarını aynı anda kullanmalarına izin veren Dual özelliğini de kullanıma sunuyor.

Eğer hesabınız herkese açıksa ve 90 saniyelik sürenin altında videolar paylaştıysanız, bu video otomatik olarak Reels videosu gibi değerlendirilecek. Bu videolar keşfet algoritmasına girecek ve Instagram bunları ilgisini çekeceğini düşündüğü kullanıcılara gösterecek. Ayrıca bunlar Remix’E açık olacak ve dahili içerik araçlarıyla yeniden düzenlenebilecek.

instagram reels video

Eğer Instagram’da yeni bir video paylaşmak isterseniz, yukarıdaki gibi bir mesaj ekranı göreceksiniz.

Bu arada Instagram, ilerleyen haftalarda sosyal ağ üzerinden paylaşılan içerikleri de videoları oluşturmanın yeni yolları arasına katmayı hedefliyor. İlerleyen haftalarda herkese açık fotoğrafları karıştırarak video içerikler oluşturulabilecek. Öte yandan kullanıcılar, videoları ve Reels videolarını artık tek bir sekme altında görecekler.

Instagram Yardım Merkezi’nde konuyla ilgili olarak yer alan yazının Türkçesine göre, “Herkese açık hesaplar için; Instagram’daki herkes, remiksleme kullanıma sunulduktan sonra paylaşılan makaralarınızı ve feed videolarınızı remiksleyebilir. Herkese açık bir hesabınız varsa, hesabınızın gizlilik ayarlarını değiştirmeden makaralar, besleme videoları veya her ikisi için remikslemeyi kapatabilirsiniz. Tek tek videolar için remikslemeyi de kapatabilirsiniz.”

Bu noktada birkaç istisna var, örneğin bugünkü değişiklikler duyurulmadan önce yayınlanan videolar ve 15 dakikadan uzun videolar bu yeni uygulamanın dışında tutuluyor. Instagram’ın konuyla ilgili blog gönderisinde, şu anda yalnızca 90 saniyeden kısa videoların Keşfet ve öneri sistemi için uygun olacağı belirtildi.

Değişiklikler, Facebook’un ana akışında sekmeleri oluşturmasıyla birlikte devreye giriyor. Facebook, algoritmayı değiştirerek insanlara TikTok gibi daha fazla ilgilerini çekecek video içerik göstermeyi hedefliyor ki, bunların arasında Reels videoları da yer alıyor. Instagram üzerinde paylaşılan videoların dikkate değer bir kısmını yayınlanmış TikTok videoları oluşturuyor ki, Instagram sunmuş olduğu yeni araçlarla insanları orijinal içerikler oluşturmaya teşvik etmeyi hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER