Eğlence

Instagram’dan oluşturulmuş Reels videolarını kaydetmekte yaşanan ses problemiyle ilgili bilgilendirme

instagram algoritması
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram, düzenleme ekranındayken indirilmiş olan Reels videolarında sesin olmamasıyla ilgili bir hatayı düzelttiğini açıkladı. Hata iOS kullanıcılarını etkilemişti ve sonuç olarak kısa videolarını hazırlamak için Reels oluşturma aracını kullanan ve bunu daha sonra TikTok gibi platformlarda paylaşmak için dışa aktaran kullanıcılar sorun yaşamıştı.

Bu konuyla ilgili ilk haberler çıktıktan sonra, Instagram’ın ana şirketi Meta’dan bir açıklama gelmişti. Bu değişikliğin kasten yapılmadığı ve sorunun yakında çözüleceği belirtilmişti. The Verge sitesine bir açıklama gönderen Meta, söz konusu hatanın geçen cuma Instagram’a gelen bir güncelleme ile çözüldüğü bilgisini paylaştı.

Ne var ki, Instagram iOS uygulamasını güncellediğimizde videoyu yayın öncesi dışa aktarmaya çalıştığımızda yine sesin kaldırılması durumuyla karşılaştık. Ancak bu sefer video dışarı aktarıldığında sesin kaldırılacağını belirten bir uyarı mesajı gösteriliyor. Bu durum, Instagram’ın ya söz konusu hatayı tam olarak çözmediğini ya da farklı ülkeler için farklı yaklaşımları sergilediğini gösteriyor.

instagram reels

TikTok ve Instagram, kısa biçimli video arenasında hakimiyet için kıyasıya rekabet ediyor. Ancak Instagram, şu an için daha agresif olan TikTok benzeri özelliklerinden bazılarını geri almak zorunda kaldı. Bu son durum ile ilgili gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz ve söz konusu videoları ses olmadan dışa aktarma imkanının bir hata mı yoksa bilerek girişilen bir hareket mi olduğuyla ilgili detayları aktarmayı sürdüreceğiz.

İLGİLİ HABERLER