Teknoloji

Instagram Reels ve alışveriş için yeni tasarımlar test ediyor

instagram reels

Instagram Reels ve alışveriş özelliklerine ana ekranında yer açmak adına yeni tasarımlar test ediyor. Şirket, “insanların uygulamayı nasıl kullandığını yansıtan ve içerik oluşturucularına, videolara ve alışverişe biraz daha sevgi gösteren” üç farklı tasarımı sergiledi.

Instagram Reels’in belli bir ivme kazandığını belirttiği Almanya, Brezilya, Fransa ve Hindistan’da da benzer bir tasarımı test ediyordu. Ancak son testle birlikte Instagram alışveriş özelliğini de daha büyük bir kitlenin önüne çıkarıyor.

Yeni tasarımların hepsi bazı farklar barındırıyor. Ancak üçü de Reels ve alışverişi daha belirgin bir yere koyuyor. Yeni tasarımlardan birinde Reels, Keşfet sekmesinin yerini alıyor. Diğerinde ise alışveriş, Aktivite bölümünün yerini alıyor. Hem Keşfet hem de Aktivite bölümleri uygulamanın sağ üst köşesinde gelen kutusunun yanına taşınıyor.

Test edilen bu değişikliklerin Instagram’ı biraz daha karışık hâle getirebileceği söylenebilir. Facebook’un Instagram üzerindeki etkisini artırmasına bağlı olarak Instagram’ın mobil uygulamaları da Facebook’unkiler gibi kalabalıklaşmış durumda.

Instagram Reels ve alışveriş özelliğini öne çıkarmak için farklı tasarımları şeffaf biçimde test ederek doğru bir iş yapmış gibi görünüyor. Sosyal ağın geçmişte tasarımda yaptığı bazı küçük değişiklikler bile kullanıcıların büyük tepkisiyle karşılaşmıştı. Dolayısıyla Instagram’ın temkinli tavrının mantıklı olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER