Eğlence

Instagram Reels, TikTok’a karşı yenilikçi özelliklerle güçleniyor

instagram reels

Instagram, TikTok’a rakip olarak konumlandırdığı Reels için cuma günü bir dizi yeni özellik duyurdu. Bu özellikler arasında videoları düzenleme ve trend içerikleri keşfetme gibi yenilikler yer alıyor.

En büyük değişiklik, video düzenleme sürecinde yaşanıyor. Kullanıcılar artık, yükledikleri video klipleri, sesleri, etiketleri ve metin katmanlarını aynı ekranda düzenleyebilecekler. Bu, TikTok’un sahip olduğu zamana göre düzenleme özelliğine benzer ve ses ile video kliplerin uyumlu olmasını sağlayarak geçişleri daha akıcı kılıyor.

Instagram kullanıcıları, trend videoları bulma konusunda da yeni bir yönteme sahip olacaklar. TikTok’u viral içeriklerin beşiği yapan, taklit etmesi kolay trendler ve meydan okumalar, şu ana kadar Reels’te kolayca görülebilir değildi. Yeni bir Reels sayfası, Instagram’da trend olan etiketleri ve şarkıları, o sesle kaç videonun yapıldığını göstererek bir araya getiriyor. Kullanıcılar, sesi daha sonra kullanmak için kaydedebilir veya kendi videolarına doğrudan uygulayabilirler.

instagram reels

Reels güncellemesi, düzenlemeyi tek bir ekranda topluyor. Bu sayede içerik üreticileri, performanslarını analiz etmek ve takipçilerle etkileşime girmek için yeni araçlara sahip olacaklar. Analiz paneline eklenen yeni bir özellik, izleyicilerin bir Reel’i ne kadar izlediğini, tekrar izlemeleri de dahil olmak üzere, ve videonun ortalama izleme süresini gösteriyor ve bir Reel video sayesinde yeni bir takipçi kazanıldığında içerik üreticisine bildirim gönderiyor.

Hem Instagram, hem de TikTok için içerik üreticilerini platformda nasıl para kazanacakları konusunda memnun etmek zorlayıcı olmuştur. İçerikleri para kazanmanın alternatif yollarından biri, hayranlardan gelen sanal bahşişlerdir ve TikTok, YouTube ve Instagram’ın hepsi bu özelliği sunuyor. Reels’in hediyeleşme özelliğine yapılan yeni bir güncelleme, içerik üreticisine hangi hayranlarının hediye gönderdiğini gösterir ve kalp simgesine tıklayarak bunu kabul etmelerini sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER