Teknoloji

Instagram Reels ile TikTok’un yokluğunu Hindistan’da fırsata çevirmeyi hedefliyor

instagram reels tiktok

Facebook Instagram’ın Reels adlı özelliğini Hindistan’da test etmeye başladı. Reels, insanların TikTok tarzında 15 saniyelik videolar üretmesini sağlayan bir video düzenleme aracı. Oluşturulan kısa videolar da Instagram Hikâyeleri ile paylaşılabiliyor, direkt mesaj üzerinden gönderilebiliyor veya Keşfet sekmesinin Top Reels olarak adlandırılan bölümünde yayınlanabiliyor.

Haber Hindistan yönetiminin TikTok’un da aralarında bulunduğu 58 Çin merkezli uygulamayı engellemesinden birkaç gün sonra geldi. Business Insider, Hindistan’daki bazı Instagram kullanıcılarının güncellemeyle birlikte Instagram’ın yeni özelliğini almaya başladıklarını kaydetti. Bir Facebook sözcüsü de şirketin bu özelliği daha geniş kapsamda sunmayı hedeflediğini doğruladı.

Bir Facebook sözcüsü Business Insider’a, “Daha fazla ülkede Reels’in güncellenmiş bir sürümünü test etmeye başlamayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu. “Reels, insanların kendilerini ifade etmeleri ve eğlenmeleri için eğlenceli ve yaratıcı bir yoldur. Bu yeni sürümü küresel topluluğumuzun daha fazlasına sunmaktan heyecan duyuyoruz. Şimdilik lansman tarihi veya ülkelerle ilgili daha fazla plan paylaşmıyoruz.”

Reels dünya çapında nispeten yavaş şekilde yayılıyor. Öncelikle geçen yıl iOS ve Android uygulamalarıyla Brezilya’da teste sunuldu. TechCrunch, geçen ay verdiği haberde bu özelliğin Fransa ve Almanya’da da kullanıma sunulduğunu kaydetti. Facebook yakın zamanda TikTok tarzında video uygulaması Lasso’yu kapattığını duyurmuştu. Bunu Reels’ın yakındaki çıkışına bağlayanlar olmuştu.

Facebook daha önce rakip uygulamalarının benzer özelliklerini kendi servislerine entegre ederek onlarla rekabet etmeye çalışmıştı. Bunun en güzel örneği, 2016 yılında Snapchat’in Hikâye formatının Instagram’a uygulanmasıydı. Geçen yıl sızan bir ses kaydında ise, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg TikTok’un Instagram’ın Keşfet sekmesiyle olan benzerlikleri hakkında konuşuyordu. Bu bölümün Çinli rakiple rekabet için kullanılabilecek alanlardan bir tanesinin olduğunun işaretini vermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER