Teknoloji

Instagram 2022’de Reels ve video içeriklerine odaklanacak

instagram reels

Instagram CEO’su Adam Mosseri, önümüzdeki yıl servisin kullanıcılarını bekleyenler konusunda bazı ipuçları paylaştı. Mosseri, “Instagram’ın ne olduğunu tekrar düşünmek zorundayız. Çünkü dünya hızla değişiyor ve bizim de bu değişime uyum sağlamamız gerekiyor” ifadesini kullandı. 2022’deki öncelikleri konusunda bilgi veren Instagram CEO’su, Reels ekseninde video içeriklerine yoğunlaşacaklarını dile getirdi.

Mosseri, kısa videosunda Instagram’ın tüm video ürünlerini Reels’in etrafında konsolide edeceğini ve bu ürünü büyütmeyi sürdüreceğinin altını çizdi. Instagram’ın videolara yaklaşımında geçtiğimiz aylarda bazı değişiklikler yapılmıştı. IGTV markasından vazgeçen sosyal ağ, ekim ayında uzun videoları ana akışa yerleştirmeye başlamıştı.

Instagram’ın içerik yapımcıları için daha fazla gelir kazanma aracı sunacağını söyleyen Mosseri, mesajlaşmanın da platformun 2022’deki odak noktalarından biri olacağını dile getirdi. Instagram CEO’su kullanıcılara daha fazla kontrol imkanı sağlanacağını hatırlatmayı da ihmal etmedi.

Sosyal ağda ebeveyn kontrolleri önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak. Buna ek olarak, en güncel içeriğin en üstte gösterileceği zamana dayalı akış da platforma geri dönecek.

Reels ve video odaklı planlar hakkında bilgi veren Instagram CEO’su, 2021’de de kullanıcılara deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol gücü sağladıklarını hatırlattı. Mosseri, hassas içerik kontrolleri ve beğeni sayılarının gizlenebilmesi gibi özellikleri örnek olarak gösterdi.

İLGİLİ HABERLER