Eğlence

Instagram Reels İçin 10 dakikalık video süresi dedikodusu

meta reels

Instagram Reels için bir güncelleme üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Platformun popüler kısa video özelliği için mevcut standart olan 90 saniyelik video yükleme süresi, gelecekte 10 dakikaya kadar çıkabilecek. Bu bilgiler, ünlü sızıntı kaynaklarından Alessandro Paluzzi tarafından paylaşılan ekran görüntüleriyle ortaya çıktı.

Ekran görüntülerine bakıldığında video süresinin kademeli olarak 3 dakika ya da 10 dakika olarak seçilebileceği iki farklı seçeneğin düşünüldüğü anlaşılıyor.

Instagram Reels ve diğerleri arasında rekabet artıyor

Bu olası güncelleme, Instagram’ın kısa video pazarında rekabeti artırmayı amaçladığına bir işaret olabilir. TikTok, kullanıcılarına daha uzun video içeriği oluşturma olanağı sunarken, YouTube da kısa içeriklere odaklanmış durumda. Instagram, bu iki popüler platform arasında bir denge kurmayı amaçlıyor olabilir.

Meta ve Instagram, Reels’ın süresinin uzatılacağına dair bir onay vermedi ve konuyla ilgili yorum taleplerine henüz yanıt vermedi. Ancak Instagram’ın daha önce yaptığı güncellemeler, platformun TikTok’un popülaritesi karşısında nasıl bir strateji izlediğini gösteriyor. Yeni düzenleme metotları ve şablonlar ekleyerek, viral içerik üretmeyi kolaylaştırıyor.

Instagram Reels için planlanan bu adım, kullanıcıların favori içerik üreticilerinin daha fazla içeriğini izlemesine olanak sağlayabilir. TikTok, ücretsiz kullanıcılar için 10 dakikaya kadar, ücretli bir pakette ise 20 dakikaya kadar uzunlukta video yükleme imkanı sunuyor. Eğer Instagram, benzer bir güncelleme yaparsa, bu platformda da daha uzun ve detaylı hikayeler görmek mümkün olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER