Teknoloji

Instagram politikalarının siyahilere olan etkisini araştıracak

instagram reels

Instagram CEO’su Adam Mosseri, platformun siyahi topluluğunu daha iyi desteklemek adına adımlar atacağını açıkladı. Bu çalışmalar doğrultusunda Instagram’ın içerik öneri süreçleri, kötü muamele ve doğrulamayla ilgili yaklaşımları da mercek altına alınacak. Mosseri, Facebook’un sahibi olduğu fotoğraf paylaşımı platformunun yapacağı değişiklikler konusunda bilgi vermezken; Instagram’ın siyahi kullanıcılarından gelen şikayetleri duyduğunun altını çizdi.

Mosseri, açıklamasında “ironik” olarak tanımladığı bir duruma dikkat çekmeyi de ihmal etmedi: “İşin ironik tarafı şu ki, biz Siyah seslerin daha fazla duyulmasını sağlayan bir platformuz. Ancak aynı zamanda siyahların kötü muamele gördüğü, örtülü şekilde cezalandırılmaktan korktuğu ve içerik kaldırılmasına karşı çıktığı bir platform olduğunu görmezden gelmiyorum.”

Mosseri, Instagram’ın siyah seslerin bastırılması ve eşit muamele konusundaki endişeleri dinlediğinin altını çizdi ve şu ifadeleri kullandı: “Dünyanın dört bir yanında insanların laf duymak yerine haklı olarak icraat görmek istediği bir dönemdeyiz. Biz de kendi topluluğumuza karşı bunu yapmakla yükümlüyüz.”

Mosseri’nin açıklamasına göre, Instagram’ın değerlendirme sürecinde dört konuya odaklanılacak. Bu konular taciz, doğrulama, dağıtım ve algoritmik ön yargılar olacak. Mosseri, tacize karşı siyah kullanıcıların Instagram’da ve platform dışında karşılaştıkları belirli güvenlik sorunlarına ve bu sorunlara karşı nasıl koruma sağlayabileceklerine bakacaklarını belirtti. Instagram’ın kullanıcılarını doğrulama sürecinde yararlandığı kriterlerin kapsayıcı olup olmadığı da bu süreçte incelenecek. Şirket böylelikle doğrulama sürecinde belli gruplara iltimas geçildiğine dair eleştirileri de yanıtlayabilmeyi amaçlıyor.

Instagram’ın bir diğer hedefi ise içeriklerin nasıl filtrelendiğini değerlendirmek. Buna ek olarak, platform kullanıcılarının paylaşımlarının dağıtımındaki yaklaşımları konusunda da daha şeffaf olmayı planlıyor.

Mosseri, Instagram’ın diğer az temsil edilmiş gruplara nasıl hizmet sunduğunu da inceleyeceğini belirtti. Tecrübeli yönetici, Instagram olarak herkesin kendini güvende hissettiği ve özgürce ifade edebildiği bir alan sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER