Teknoloji

Instagram Playback ile 2021’in favori hikayeleri yeniden paylaşılabilecek

instagram playback

Instagram, geride kalmak üzere olan yıla bakış atma modasına Playback özelliğiyle katıldı. Söz konusu özellik, kullanıcılara 2021’den hikayelerini yeniden canlandırma imkanını veriyor. Her kullanıcı için 10 hikayelik bir Playback oluşturulacak. Ancak kullanıcılar bu listeyi düzenleyebilecek, hikaye çıkarabilecek ve ekleyebilecek. Bu işlem hikaye arşivindeki Playback bölümü üzerinden yapılacak. Bunun için Playback ekranında da bir pencere açılacak.

Playback’in özellikle Instagram’ı yoğun şekilde kullananlar ve favori hikayelerini yeniden paylaşmayı sevenler arasında popüler olduğu söylenebilir. Ancak Instagram’ın geçmişte popüler olan ve favori dokuz paylaşımı tek karede toplayan bir “yıla bakış” yöntemi seçmemesi dikkat çekiyor.

“En iyi 9” tarzı özelliklerin Instagram’dan ziyade üçüncü taraf platformlar tarafından sunuluyordu. Bunlardan faydalanmak için de kişisel bilgileri üçüncü taraflarla paylaşmak gerekiyordu. Instagram bir karede birden fazla fotoğraf paylaşmayı sağlayacak araçlar hazırlasa da, bunların hiçbiri bir “yıl değerlendirmesi” yapmak için kullanılamıyor. Instagram’la aynı çatı altında bulunan Facebook bile yıla bakış için otomatik bir video hazırlıyor.

Pek çok platform, Spotify’ın Yıl Özeti (Wrapped) özelliğinin popülaritesini kopyalamaya çalışıyor. Ancak henüz Spotify’ın yanına yaklaşmayı başarabilen olmuş değil.

Instagram Playback özelliğini dağıtıma çıkardı. Sınırlı süreli bir özellik olan Playback’e birkaç hafta boyunca erişilebilecek.

İLGİLİ HABERLER