Manşetler

Instagram’dan ortak paylaşım ve diğer ilgi çekici yeni özellikler

instagram ortak paylaşım

Instagram, iki kullanıcının tek bir akış gönderisinin veya Reels videosunun sahipliğini ortaklaşa paylaşmasına olanak tanıyan yeni bir özellik olan “Collabs”in, yani “Ortak Çalışmalar”ın duyurulmasıyla birlikte bir haftalık ürün tanıtımlarını başlatıyor.

Bununla birlikte Instagram, çarşamba günü bir gönderiye kâr amacı gütmeyen bir bağış toplama aracı eklemenin yeni bir yolunu test ederek bir yeniliği daha kullanıma sunacak. Son olarak perşembe günü, masaüstünde fotoğraf ve video gönderileri oluşturma yeteneğinin yanı sıra Reels için yeni müzik odaklı efektler de kullanıma sunuluyor.

Yeni Ortak Çalışmalar özelliği, iki hesabın bir paylaşımı veya Reels videosunu birlikte paylaşmasına olanak tanır. Akış gönderisi veya Reel, her kullanıcının takipçilerine ortaklaşa görünecek ve aynı yorum dizisini, ayrıca görüntüleme ve beğenme sayılarını paylaşacaktır. Ortak çalışmalar etiketleme ekranından etkinleştirilir, ardından ikinci hesabın daveti kabul etmesi gerekir.

instagram ortak paylaşım

Ayrıca Instagram, bu yazın başlarında yapılan sınırlı bir testin ardından, kullanıcıların perşembe gününden itibaren masaüstü internet tarayıcılarından fotoğraf ve video gönderme olanağını da sunuyor. Bu, yalnızca şimdi masaüstüne gelen çok temel bir özellik gibi gelebilir, ancak Instagram’ın masaüstü işlevi, uygulamalarında sunulan işlevleri çok arkadan takip ediyor.  Örneğin, tarayıcıya DM özelliği yalnızca geçen yıl geldi.

Son olarak, bu hafta içinde duyurulan birkaç küçük özellik var. Çarşamba günü itibarıyla Instagram, arayüzünün sağ üst köşesindeki “+” düğmesine dokunduktan sonra erişilebilecek gönderilerde bağış toplama oluşturmanın yeni bir yolunu test etmeye başlayacak. Ayrıca Perşembe günü Reels’e bir çift müzik odaklı yeni özellik geliyor. Superbeat videoya şarkının ritmine efektler eklerken, Dinamik ve 3D şarkı sözleri video sırasında şarkı sözlerini görüntülemek için daha ilginç bir yol sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER