Manşetler

Instagram’ın yeni algoritması orijinal içerikleri öne çıkaracak

instagram blend

Instagram algoritmasında bir kez daha değişikliğe gidiyor. Platformun tepe yöneticisi Adam Mosseri, içerik sıralama algoritmasının değiştirileceğini ve böylelikle orijinal içeriklerin öne çıkarılacağını açıkladı.

Mosseri, Twitter hesabından paylaştığı videoda değişikliğin Meta’nın içerik yapımcılarını güçlendirme hedefiyle paralel olduğunu dile getirdi. Tecrübeli yönetici, şu ifadeleri kullandı: “Eğer sıfırdan bir şey oluşturuyorsanız bunun için mevcut bir şeyin yeniden yapılandırılmasından daha fazla övgü almanız gerekir. Biz de orijinal içeriklerin değerlerini bulması için daha fazla şey yapmaya devam edeceğiz.”

Mosseri, daha sonraki paylaşımlarında Instagram’ın orijinal içerikleri öne çıkarmak için çalışmaya daha önceden başladığını belirtti. Başka yerlerden topladığı içerikleri paylaşan hesapların önceliklendirilmemesinin giderek önemli hâle geldiğini söyleyen Mosseri, orijinal içeriklerin tespiti konusunda ellerinden geleni yaptıklarını ancak her zaman doğru sonucu alamadıklarını da kabul etti.

Instagram bir taraftan da içerik yapımcılarını hazırladıkları orijinal içerikleri ilk olarak Instagram’da paylaşmaları için teşvik etmeye çalışıyor. Şirket böylelikle TikTok ve diğer rakip platformlarla olan mücadelesinde avantaj sağlamayı amaçlıyor. Yapılan son değişikliğin sosyal medyada popüler hâle gelen içerikleri toplayıp paylaşan hesapları vuracağını tahmin etmek zor değil.

Algoritma değişikliği, Instagram’ın ana akışının son yıllarda ne kadar değiştiğinin itirafı olarak da değerlendirilebilir. Şirket uzun süredir ana akışlara takip edilmeyen hesapların içeriklerini yerleştiriyor. Bu hesapların önemli kısmı da orijinal olmayan içerikleri sunuyor. Instagram yeni algoritmasıyla birlikte kendisine eleştiriler de getiren bu yoldan dönmeyi hedefliyor gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER