Manşetler

Instagram Odak modunu ve @bahset çıkartmasını kullanıma sunuyor

instagram odakInstagram bugün birtakım yeni özellikleri servisine ekledi. En önemli yenilik ise Odak adı verilen yeni bir portre modu oldu. Aynı zamanda uygulama, çıkartmalar ile hikayelerde başka kişileri belirtmeye olanak sağlayan yeni bir yöntemi de kullanıma sundu.

Odak modu, artık hemen her telefonda görmeye başladığımız portre moduna Instagram’ın yorumu olarak nitelendirilebilir. Instagram, Odak’ın kayıt düğmesinin altında, süper zum ayarlarının hemen yanında bulunacağını söylüyor. Şirketin belirttiğine göre, bu yeni format sayesinde ön kamerayla “selfie” veya arka kamerayla portre çekimlerinde kamera doğrudan kadraja giren yüze odaklanıp, arka planı hafifçe bulanıklaştırıyor. Diğer tüm Hikayeler kamera formatlarında olduğu gibi, Odak modu ile çekilen fotoğraflara da filtre, çıkartma ve yazı eklenebiliyor.

Instagram aynı zamanda @bahset çıkartmasını da kullanıma sundu. İnsanlar artık Hikayeler formatında fotoğraf veya video çektikten sonra çıkartmalar arasından @bahset çıkartmasını seçip, hikayelerinde başka bir hesabı etiketleyebiliyorlar.

Odak özelliği iPhone 6S ve daha yeni iPhone’larda ve belirli Android cihazlarında kullanılabiliyor. Yenilikler, bugün yayınlanan uygulama güncellemelerinin bir parçası olarak sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER