Teknoloji

Instagram ocak ortasından itibaren Facebook’la veri paylaşmaya başlıyor

Instagram bir açıklamayla gizlilik politikası ve kullanım koşullarında gerçekleşecek değişiklikleri kamuoyuna duyurdu. Değişikliklerle birlikte Instagram, 16 Ocak 2013’ten itibaren Facebook’la veri paylaşmaya başlayacak. Yapılan açıklamada söz konusu değişikliklerin fotoğrafları kimin göreceğine ilişkin ayarları etkilemeyeceğinin altı çizilirken, yeni politikalarla ”spam” olarak tabir edilen istenmeyen kullanıcılarla daha iyi mücadele edileceği ve de Facebook’tan gelen verilerle daha iyi bir sistem dengesinin sağlanacağı dile getirildi.

Yeni gizlilik politikasıyla Instagram; çerezlerden gelen bilgileri, log dosyalarını, cihaz tanımlayıcılarını, konum verilerini ve kullanım verilerini Facebook ve aynı sahiplik altındaki diğer şirketlerle paylaşabilecek. Bu tarz gizlilik politikaları ve kullanım koşulları olağan olsa da, Facebook’a karşı bu alanlarda oluşan güvensizlik Instagram’a da sirayet edeceğe benziyor. Facebook da gizlilik politikalarını ay içinde değiştirmiş ve gizlilik ayarlarını daha kullanıcı dostu bir formata sokmuştu.

Facebook ve Instagram ekiplerinin paylaşan verileri nasıl kullanacağı ise şimdilik belirsiz. Ancak, bu karar Facebook’un Instagram’ı satın almasının ardından iki platform arasındaki entegrasyonun en somut adımlarından biri olması açısından da önem taşıyor. Instagram’ın yönetici kadrosu platformun bağımsız yapısını koruyacağını sıklıkla dile getirirken, Facebook da Camera gibi rakip uygulamaları yayınlamayı sürdürüyor.

İlgili >> Instagram

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER