Teknoloji

Instagram Notlarına video dokunuşu geliyor

instagram notlar

Instagram, kullanıcıların notlarını daha etkileyici hale getirecek bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Meta’nın çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, kullanıcılar artık Instagram Notları bölümünde video paylaşabilecekler.

Şu anda yalnızca metin tabanlı olan Notlar, bu yeni özellikle birlikte daha renkli bir hal alacak. Kullanıcılar, iki saniyelik videolarını döngü şeklinde Notlar bölümüne ekleyebilecek ve istedikleri bir metin etiketi de ekleyebilecekler. Ancak, video Notları yalnızca iki saniye uzunluğunda döngüler şeklinde olacağı için, Instagram Hikayeleri’nin yerini alması beklenmiyor.

Instagram Notlarına yaratıcı yanıt seçenekleri ekleniyor

Meta’nın eklediği bir başka özellik ise Notlara verilecek yanıtların çeşitlenmesi. Kullanıcılar, arkadaşlarının Notlarına artık fotoğraf, video, sesli mesaj, çıkartmalar ve GIF’ler ile yanıt verebilecekler. Eğer bir Not’a yanıt verilirse, bu yanıt doğrudan bir DM olarak arkadaşa iletilmiş olacak.

Geçtiğimiz yılın sonlarında Meta tarafından tanıtılan Notlar özelliği, özellikle genç kullanıcılar arasında popülerlik kazanmışa benziyor.

Bu yenilik, Instagram’ın sürekli gelişen ve kullanıcıların etkileşimini artırmayı hedefleyen özellikler listesine ekleniyor. Platform, kullanıcı deneyimini zenginleştirmeyi sürdürüyor ve çeşitli içerik oluşturma araçları sunarak rekabetçi sosyal medya pazarında yerini sağlamlaştırıyor. Video Notları, özellikle genç kullanıcıları hedefleyen ve platformun çekiciliğini artırmak üzere tasarlandığı görülüyor. Bu değişiklik, Instagram’ın yalnızca bir fotoğraf paylaşım sitesi olmanın ötesine geçerek, kullanıcılarına daha zengin bir ifade alanı sunmayı nasıl hedeflediğinin bir göstergesi. Kullanıcıların nasıl tepki vereceği ve bu yeni özelliğin platformda nasıl bir etkileşim yaratacağı ise zamanla ortaya çıkacak.

Video: Huawei MatePad 11.5 PaperMatte Edition: Canlı bir dergi kağıdı gibi!

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER