Teknoloji

Artık doğrudan Instagram üzerinde NFT oluşturmak ve satmak mümkün

instagram nft

Meta, NFT desteğini ciddi ölçüde genişletmeye hazırlanıyor. Şirket yakında bazı NFT oluşturucularının doğrudan Instagram üzerinde NFT oluşturmasına ve satmasına izin verecek. Konuyla ilgili açıklama, Meta’nın Creator Week etkinliğinde yapıldı.

Meta, Facebook ve Instagram’da NFT gösterimi ve satışı üzerinde geçtiğimiz yıldan bu yana çalışmalar yapıyor. Ancak Instagram kullanıcıları şimdiye kadar sadece dijital koleksiyon ürünlerini sergileyebiliyordu. Yeni hazırlanan “uçtan uca” araç kiti ile platform üzerinde NFT koleksiyonları oluşturmak ve bunları yine platform üzerinde satmak mümkün olacak.

Sosyal ağda yaratıcı kullanıcılara yönelik ticaret özellikleri bir süredir artsa da, platform ilk kez mevcut NFT pazar yerleri ile doğrudan rekabete giriyor. Meta, 2024’e kadar NFT satışlarından bir komisyon almayacak. Ancak uygulama mağazası ücretleri nedeniyle satış bedellerinde yüzde 30 kesinti yapılacak. NFT hazırlayanlar, eserlerinin yeniden satışları için yüzde 5 ila 25 arasında bir komisyon bedeli belirleyebilecek.

Instagram yeni NFT özelliklerini ilk olarak ABD’de kullanıma sunuyor

Bu yeni araçlar ilk olarak ABD’de küçük bir kullanıcı grubuna sunulacak. Ancak Meta önümüzdeki dönemde özelliğin kapsama alanını genişletmeyi planlıyor. Şirket NFT ile ilgili mevcut özelliklerini de yeniliyor. Koleksiyon yapanlar için Solana blokzinciri ve Phantom cüzdan desteği sunan Meta, profiller için video NFT’leri etkinleştiriyor. Buna ek olarak, belli koleksiyonlar için OpenSea üst verileri uygulamaya ekleniyor.

Instagram’da NFT’lerle ilgili daha fazla özelliğin sunulması, Meta’nın uygulamalarında içerik oluşturucuları için daha fazla para kazandıran özelliğe yer verme politikasının bir parçası olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER