Manşetler

Instagram’daki sorun nedeniyle milyonlarca kullanıcının hesabı askıya alındı

instagram reels

Şu sıralarda Instagram’da yaşanan bir sorun, dünyanın dört bir yanındaki çok sayıda kullanıcının platforma erişmesini engelliyor. Çok sayıda Instagram kullanıcısı “Hesabını 31 Ekim 2022 tarihinde askıya aldık” şeklinde başlayan bir mesajla karşılaşıyor.

Şirket, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla sorunu doğruladı. Açıklamada “Bazılarınızın Instagram hesabına erişimde sıkıntı yaşadığının farkındayız. Bunun nedenlerini araştırıyoruz, rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” ifadeleri yer alıyor.

Sosyal ağın pek çok kullanıcısı şu sıralarda farklı platformlarda, Instagram hesaplarının askıya alındığını gösteren ekran görüntüleri paylaşıyor. Sorunun iPhone kullanıcıları arasında daha yoğun şekilde görüldüğü belirtilirken, bazı kullanıcılar son güncellemeyi yükledikten sonra uygulamayı kullanamaz hâle geldiklerini söylüyor.

instagramHesapları askıya alınmayan Instagram kullanıcıları da yaşananlardan dolayı ciddi bir takipçi kaybına uğramışa benziyor. Örneğin, Cristiano Ronaldo‘nun 493 milyon olan takipçi sayısının 491 milyona indiği görülüyor. Sosyal ağın kendi hesabı da 1 milyon civarında takipçi kaybetmişe benziyor.

instagramInstagram’da yaşanan bu sorunun sebebi henüz belirsizliğini koruyor. Hesabı askıya alınan bir takipçimizden gelen ekran görüntüsü, sosyal ağın kullanıcılardan doğrulama selfie’si istediğini gösteriyor.

Güncelleme: Hesabı askıya alınan kullanıcılar yavaş yavaş yeniden Instagram’a dönüyor gibi görünüyor. Takipçi sayısı kontrolleri hâlâ bazı hesapların geri döndürülemediğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER