Teknoloji

Instagram milyarlarca yorumu kullanarak emojileri tanımladı ve sıraladı

teknoblog-instagram-040614 (800 x 450)

İnternetin en önemli gizemlerinden birini çözen Instagram, insanların salsa dansçısı emojisini kullanarak neyi anlatmaya çalıştığını ortaya çıkardı. Şirketin yazılım mühendislerinden Thomas Dimson, Instagram’ın geniş yorum depolarından faydalanarak kapsamlı bir emoji analizi gerçekleştirdi.

Bir blog yazısı aracılığıyla paylaşılan analize göre, emoji kullanımı her geçen yıl düzenli olarak artıyor. Halihazırda Instagram’da yapılan tüm yorumların neredeyse yarısının bir emoji barındırdığı belirtilirken, 2012 ve 2013’e kıyasla emoji kullanımının yüzde 20 oranında arttığına dikkat çekildi.

instagram-emoji-040515

Thomas Dimson’ın hazırladığı emoji tanımları ve sıralaması ise araştırmanın en ilginç boyutunu oluşturuyor. Dimson algoritmalardan faydalanarak emojilerin İngilizcedeki anlamını ortaya koyarken, kullanım sıklıklarından hareketle bir sıralama hazırladı. Listenin birinci sırasında kahkahalarla gülerken gözlerinden yaş gelen emoji bulunuyor. İkinci sırada ise gözleri kalp şeklindeki emoji yer alıyor. Kalp işaretiyse Instagram’ın en popüler üçüncü emojisi konumunda. Listenin birinci sırasındaki emoji çok gülmeyi temsil ederken, diğer iki emojide hayranlık, sevgi ve aşk mesajları veriliyor.

Salsa dansçısı emojisi içinse Instagram’ın analizinde birkaç anlam veriliyor. Doğum günü davranışı, kızlar gecesi, yetişkin ve seksi bu ilginç emojinin anlamları arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER