Teknoloji

Instagram kullanıcıları arkadaşlarının gönderdiği fotoğrafları yazı ve çizimlerle renklendirebilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram mesajlasmaInstagram mesajlaşma özelliğinin biraz daha fazla kullanılması adına yenilikler sunmaya devam ediyor. Şirket, bu doğrultuda sunduğu son yeniliği “remiksleme” olarak adlandırıyor.

Kullanıcılar, söz konusu süreçte arkadaşları tarafından kendilerine direkt mesaj yoluyla gönderilen fotoğrafları çıkartmalar, çizimler ve yazılarla renklendirebiliyor. Renklendirilen fotoğraflar, daha sonra başka bir fotoğraf eşliğinde yeniden asıl sahibine gönderilebiliyor.

Instagram kullanıcıları, bu özellik sayesinde arkadaşlarının özçekimlerini kendileri için bir sahneye dönüştürebiliyor. Fotoğraflarını arkadaşlarına gönderenler ise adeta bir “dalga geçme izni” vermiş oluyor. Kullanıcılar gönderdikleri mesajın arkadaşları tarafından kaç defa görüntülenebileceğini de kontrol edebiliyor. Tekrar izleme seçeneği işaretlenirse gönderilen mesaj birkaç defa görüntülenebiliyor. Instagram remiksleme özelliğinin kullanıcılarla buluşmaya başladığını açıkladı.

Instagram mesajlaşma konusunda da tercih edilen bir mecra olmayı hedefliyor

Instagram mesajlaşma konusunda da sıklıkla tercih edilen bir mecra olmayı amaçlıyor. Instagram’ın sahibi Facebook’un elinde WhatsApp ve Facebook Messenger gibi platformlar da bulunuyor. Ancak Instagram, pek çok noktada olduğu gibi mesajlaşma deneyimi konusunda da Snapchat’i kendisine rakip olarak seçmiş gibi görünüyor. Özellikle görsel mesajların arzu edildiği takdirde sadece bir kez oynatılabilmesi, Instagram’ın mesaj deneyiminin temelini oluşturuyor.

İLGİLİ HABERLER