Manşetler

Instagram Layout uygulamasının Android versiyonunu çıkardı

instagram-layout-android-logo-190515Instagram’ın geçtiğimiz mart ayında iOS için duyurusunu yaptığı, fotoğraf kolajları oluşturmaya olanak sağlayan Layout uygulaması Android için yayınlandı. Uygulama sayesinde fotoğrafları farklı ızgara görünümleri içinde birleştirmek mümkün oluyor. Instagram’ın belirttiğine göre, her 5 Instagram kullanıcısından 1’i hesaplarında düzenli olarak kolaj paylaşımında bulunuyor.

Birçok mevcut üçüncü taraf kolaj uygulaması fotoğraflarla doldurabileceğiniz çeşitli ızgara görünümleri sunuyor. Layout da benzer şekilde birkaç fotoğraf seçmenizi isteyerek işe başlıyor ve daha sonra seçtiğiniz fotoğraf sayısına göre uygun ızgara seçeneklerini sergiliyor.

Layout’un iOS’te ne kadar popüler olduğu bilinmiyor, ancak bu uygulama Facebook’un çeşitli servisleri için sunduğu, odaklanmış, tek bir amaca hizmet eden araçlar stratejisine tamamen uygun düşüyor.

layout-android-190515

Layout’a ek olarak Instagram bugün Android kullanıcıları için yeni bir seçenek sundu. “Structure”, ya da Türkçeleştirilmiş hâliyle “Yapı” adını taşıyan bu yaratıcı araç fotoğraflardan desen ve detayları dışarı çıkarmayı sağlıyor. Android için Instagram uygulamasını da buradan indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER