Teknoloji

Instagram kullanıcıları Hipstamatic fotoğraflarını Instagram’da yayınlayabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Popüler fotoğraf paylaşım servisi Instagram, kullanıcılarına Instagram aracılığyla çektikleri fotoğrafları başka platformlarda paylaşma olanağını uzun süredir sağlıyodu. Fakat, başka servislerde çekilen fotoğrafların Instagram’da paylaşılması ise söz konusu değildi. Ta ki Instagram ve Hipstamatic aralarında anlaşıncaya dek.

Instagram CEO’su Kevin Systrom ve Hipstamatic CEO’su Lucas Buick Fast Company’ye yaptıkları açıklamada iki şirketin anlaşması doğrultusunda, Hipstamatic ile çekilen fotoğrafların direkt olarak Instagram’da paylaşılabileceğini belirttiler. Bir güncelleme ile kullanıma sunulan özellik sayesinde Hipstamatic kullanıcıları fotoğraflarını, etiketlerini ve yorumlarını Instagram’a taşıyabilecekler. Fotoğrafların altında ”Hipstamatic ile çekilmiştir” ibaresi ile kullanıcıyı Hipstamatic’e yönlendiren bir link de yer alacak. Bu sayede Hipstamatic’in gelirlerinin büyük ölçüde artacağı düşünülüyor.

Hipstamatic, fotoğrafları Instagram’a taşıma özelliğine sahip olan ya da en azından bunu iddia eden ilk uygulama değil. Geçtiğimiz yıl, 100 Cameras in One isimli bir uygulama da benzer bir özelliğe sahip olduğunu öne sürmüştü. Hipstamatic’in fotoğraf uygulamaları arasında son derece popüler bir yere sahip olması sayesinde Instagram’ın da bu ortaklıktan fazlasıyla kazanç elde edebileceği rahatlıkla söylenebilir. Instagram CEO’su Kevin Systrom da kullanıcılarının sürekli Hipstamatic fotoğraflarını paylaştığını ve bu ortaklık ile kullanıcıların paylaşım sürecini daha kolay hale getirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Systrom aynı açıklamasında diğer uygulama geliştiricilerine de çağrıda bulundu ve Hipstamatic ile işbirliğinin iyi gitmesi durumunda bu tarz ortaklıkların sayısını arttırabileceklerini sözlerine ekledi.

İlgili – Fast Company

İLGİLİ HABERLER