Teknoloji

Instagram konum geçmişinin Facebook ile paylaşılmasını test ediyor

instagram yeniden paylaşım
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook‘un Cambridge Analytica skandalı yüzünden yaşadığı büyük itibar kaybı, sosyal medya devinin çatısı altındaki Instagram‘ı etkilememişti. Ancak Instagram’ın bağımsız yapısına son zamanlarda biraz daha fazla müdahale eder hâle gelen Facebook, kendi imajının açtığı gediği Instagram’la kapatmak konusunda kararlı görünüyor. Bu doğrultuda Instagram konum geçmişinin Facebook ile paylaşılması test ediliyor.

Instagram kullanıcılarının konum geçmişlerinin Facebook ile paylaşıldığını son zamanlarda Instagram ve Facebook’un test ettiği bir çok özelliği ortaya çıkaran geliştirici Jane Manchun Wong açıkladı. Söz konusu özellik, Instagram’ın ayarlar menüsünde konum geçmişi ismiyle yer alıyor.

Instagram’dan yapılan açıklamaya göre, konum geçmişi paylaşımı özelliği şu şekilde işleyecek: “Aralarında Instagram ve Messenger’ın da bulunduğu Facebook Ürünleri, cihazın Konum Servislerinden çekilen verilerle kesin bir Konum Geçmişi oluşturmak mümkün olacak. ‘Wi-Fi ve Yakındaki Arkadaşları Bul” özelliğinin çalışması için bu özelliğin aktive edilmesi gerekiyor. Bu özellik aktif hâle getirildiğinde Facebook, uygulamadan çıkılsa bile, mevcut konumu Konum Geçmişi’ne periyodik olarak eklemeyi sürdürecek.

Instagram konum geçmişi özelliğini devredışı bırakmaya izin verecek

Instagram konum geçmişi paylaşımı özelliği varsayılan olarak açık sunulacak. Ancak kullanıcılar diledikleri takdirde bu özelliği devredışı bırakabilecek. Hâlihazırda testleri devam eden özelliğin tüm Instagram kullanıcılara açılıp açılmayacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER