Teknoloji

Instagram kişisel bağış kampanyalarını test ediyor

instagram

Instagram yakında ABD, İngiltere ve İrlanda’daki kullanıcılarına kişisel amaçları için bağış toplama imkanını sunacak. Söz konusu özelliği Android üzerinde test etmeye başlayan sosyal ağ, yakında iPhone sahiplerini de bu sürece dahil edecek. Instagram’ın çatı şirketi Facebook, kullanıcılarına kişisel bağış kampanyası düzenleme özelliğini daha önce hayata geçirmişti.

Instagram’da kişisel bir bağış kampanyası başlatmak için kullanıcıların profil düzenleme ekranında “bağış kampanyası ekle” seçeneğine dokunması ardından da “para topla” seçeneğini işaretlemesi gerekiyor. Kampanyanın kategorisinin belirlenmesi, fotoğraf eklenmesi ve Stripe üzerinden ödeme bilgilerinin girilmesinin ardından süreç tamamlanıyor. Ancak kampanyanın aktif hâle gelmesi için Instagram’ın onayı gerekiyor.

Bağış kampanyaları aktif hâle geldikten sonra 30 gün boyunca devam edecek. Ancak kullanıcılar kampanyayı diledikleri kadar uzatma imkanına sahip olacak. Bağış kampanyası başlatacak olanların 18 yaşından büyük olmaları gerekiyor. Bağışçılar kimliklerini kamuoyuna gizli tutabilecek. Ancak kampanya sahibi bağışçı bilgilerini görebilecek.

Instagram’ın bağış toplama özelliğini daha fazla ülkede kullanıma sunması sürpriz olmayacaktır. Facebook’tan verilen bilgiye göre, ocak ayından bu yana Facebook ve Instagram’da COVID-19 ve ırksal adalet gibi konularda düzenlenen kampanyalarda 65 milyon dolar toplandı.

Instagram, bir süre önce canlı yayınlarda bağış toplama özelliğini kullanıma sunmuştu. Şirket, Hikaye özelliği içinde belli sivil toplum kuruluşlarına destek olmayı mümkün kılan çıkartmaları da 2019’da kullanıcılarının karşısına çıkarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER