Teknoloji

Instagram kendisine zarar verenleri “hassasiyet ekranları” ile gizleyecek

instagram yeniden paylaşım

Instagram kendisine zarar veren kişilerin gösterildiği içerikleri “hassasiyet ekranı” adını verdiği filtrelerin arkasına gizleyecek. Konuya ilişkin duyuruyu, platformun çiçeği burnunda sayılabilecek CEO’su Adam Mosseri yaptı. Söz konusu özellik, kullanıcı aktif olarak görme isteğini beyan edene kadar “saldırgan” olarak tanımlanabilecek içerikleri buzlayacak.

Instagram’ın kendisine zarar veren kişilerin veya intiharların gösterildiği içeriklerle olan mücadelesi, İngiliz genç kız Molly Russell’ın ölümünün ardından hız kazanmıştı. Ailesi, 14 yaşındaki Russell’ın Pinterest ve Instagram’da kendisine zarar veren kişilerin olduğu içerikleri gördükten sonra hayatına son verdiğine inanıyor. Mosseri, konuyla ilgili olarak kısa süre önce ilginç açıklamalarda bulunan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ile de hafta içinde bir araya gelecek.

İngiliz gazetesi The Telegraph‘ta yayınlanan bir makale kaleme alan Mosseri, bu tarz içeriklerin bulunmasını zorlaştırmak adına daha fazla mühendis almayı ve eğitimli içerik denetimcisi sayısını artıracaklarını belirtti. Şirket, şimdiden kendisini kesen insanların olduğu görüntülerin arama sonuçlarında, etiketlerde ve hesap önerilerinden çıkmalarını engelliyor. Mosseri, bu tarz içerikler paylaşan kullanıcıları için de daha yoğun destek sunacaklarını belirtti.

Instagram, insanları kendilerini yaralamaya teşvik eden paylaşımların kaldırılacağını artık topluluk kurallarında açık biçimde vurguluyor. Ancak BBC‘nin haberine göre, şirket daha önce acı veren içerikleri otomatik olarak kaldırılmayacağını açıklamıştı. Instagram bunun uzmanlar tarafından verilen tavsiyeler doğrultusunda iyileşmekte olanları iyiye teşvik etmek amacıyla alınan bir karar olduğunu dile getirmişti.

Instagram, kötü sözün ve tacizin yayılmasını engellemek için 2016’da tüm kullanıcılarına paylaşımları yoruma kapatma imkanı sunmuştu. Şirket 2016’da ise intiharı engellemeye yönelik araçlarını devreye sokmuştu. Instagram’ın çatı şirketi Facebook ise 2017’nin kasım ayında yapay zekâ destekli intihar engelleme araçlarını duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER