Teknoloji

Instagram kendi kendine silinen mesajları test ediyor

instagram gizli hesap alisveris

Kendi kendine silinen mesajlar, tüm haberleşme ve sosyal medya platformlarının bir parçası hâline gelecek gibi görünüyor. WhatsApp’ın söz konusu özelliği yakında kullanıma sunacağına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Yakında Instagram da benzer bir özelliği kullanıcılarına sunacağa benziyor.

Jane Manchun Wong, Facebook ve bünyesindeki platformların kodlarını inceleyerek test aşamasındaki uygulamaları ortaya çıkarıyor. Bu çalışmalarıyla ün kazanan araştırmacı, son olarak Instagram’ın mesaj deneyimi için test ettiği “gizli mod” özelliğine ulaştı.

Wong, söz konusu özelliğin işleyişini gösteren bir GIF animasyonu da paylaştı. Kullanıcılar Instagram’da gizli modu aktif hâle getirdiklerinde arka plan tamamen kararıyor.

Aktif sohbet penceresinden çıkıldıktan sonra buradaki mesajlar da otomatik olarak siliniyor ve pencereye geri dönüldüğünde bu mesajları görmek mümkün olmuyor.

Wong, bu özelliği “kaybolan mesajlar modu” olarak tanımlıyor. Ancak Instagram, henüz konuyla ilgili net bir doğrulama yapmış değil. Şirketten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Mesajlaşma deneyiminizi iyileştirmek için sürekli olarak yeni özellikler keşfetmeye çalışıyoruz. Bu özelliğin geliştirme çalışmaları hâlâ devam ediyor ve dışarıya açılmış değil.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER