Teknoloji

Instagram’ın iPad uygulaması neden yok, en tepeden açıklama geldi

instagram reels

2020 yılındayız ve Instagram’ın hâlâ bir iPad uygulaması bulunmuyor. Sosyal ağ servisi birçok özelliği bünyesine ekleyip genişlese de, bundan uzak duruyor. Bu hafta sonu bir kullanıcıdan gelen soru üzerine, Instagram CEO’su Adam Mosseri, şirketinin neden iPad için bir uygulama çıkarmadığını açıkladı.

Mosseri’ye göre, Instagram’ın sadece iPhone uygulamasının bulunmasının nedeni olarak şirketin her iki platform için geliştirme yapacak öz kaynaklara sahip olmadığını kaydetti. Instagram’ın yapacak çok şeyi olduğunu ve bunların bir iPad uygulamasından daha önemli olduğunu belirtti.

Mosseri, “Bir iPad uygulaması oluşturmak istiyoruz, ancak çok çalışanımız ve çok yapacak şeyimiz var ve bu uygulama, henüz yapılacak en iyi şey olarak görülmüyor.”

Instagram uygulamasını iPad’e getirme konusundaki inatçılığı konusunda genelde sessiz kalıyor. Neden direkt mesajları web’e getirmeye, bir iPad uygulamasına göre öncelik verildiği sorusuna şirket, direkt mesajların önemli olduğu, çünkü insanların önemsedikleri kişilerle iletişimde kalmalarına yardımcı olduğu cevabını vermişti.

Birkaç yıl önce iPad için çeşitli üçüncü taraf Instagram uygulamaları vardı. Ancak Instagram API’larında değişikliğe gitti ve bu uygulamaların kökünü kuruttu. Bunu, kendi iPad uygulamasını sunmadan yaptı. Aynı zamanda Instagram’ın web uygulamasının iPad’de de yeteri kadar iyi bir deneyim sandığını söyleyenler mevcut. Ana sayfayı ana ekrana bir yer imi olarak ekleyip tabletten kolaylıkla erişebilirsiniz. Tabii ki, bu sadece fotoğrafları ve diğer içerikleri görüntülemeye izin verecektir. Fotoğraf veya hikâye yüklemek için bir iPhone veya Android uygulaması gerekecek.

Instagram iPad uygulamasının yol haritasında yer alıp almadığı zamanla görülecek. Aynı zamanda Mosseri’nin açıklamasında belirtilen “öz kaynak yetersizliği” ifadesi de, Facebook’un sahibi olduğu şirket için biraz garip görünüyor.

İLGİLİ HABERLER