Manşetler

Instagram özel bir iPad uygulaması çıkarmayı şimdilik planlamıyor

instagram ipad

Meta şimdiye kadar bir Instagram iPad uygulaması çıkarmış değil. iOS’te doğan ve sonrasında Android ile web’e açılan sosyal ağın iPad için optimize edilmesi gibi durum hiç gündeme gelmedi. Yakın gelecekte de böyle bir şeyin yaşanması pek muhtemel görünmüyor. Konuyla ilgili açıklama, Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri’den geldi.

Instagram Hikayeleri aracılığıyla takipçilerinden gelen soruları yanıtlayan Mosseri, iPad için özel olarak hazırlanmış bir Instagram uygulamasının ne zaman geleceğine dair bir soru üzerine “Şu an için böyle bir şey üstünde çalışmıyoruz” şeklinde konuştu.

Beklentileri tamamen öldürmek istemeyen Mosseri, daha sonra verdiği başka bir yanıtta “Gelecekte bir iPad uygulamasına sahip olmak güzel olabilir” ifadesini kullandı. Yine de, Mosseri’nin açıklamalarına bakıldığında tecrübeli yöneticinin gündeminde iPad uygulamasından daha önemli olduğunu düşündüğü işlerin bulunduğu anlaşılıyor. Bütün bunlar, en azından kısa vadede bir Instagram iPad uygulamasının çıkışının muhtemel olmadığını gösteriyor.

Mosseri, Instagram iPad uygulaması için geçmişte de benzer ifadeler kullanmıştı

Mosseri, daha önce yaptığı açıklamalarda da iPad uygulamasına mesafeli olduğunu ortaya koymuştu. Geçtiğimiz yıl YouTuber Marques Brownlee’ye konuşan Instagram’ın tepe yöneticisi, iPad’deki Instagram kullanıcılarının büyük bir grup olmadığını ve ekibin başka işler üstüne yoğunlaştığını belirtmişti.

Bu noktada Meta’nın Instagram iPad uygulaması için kaynak ayıramayacak bir şirket olmadığını hatırlatmakta fayda var. Yine Meta’nın çatısı altındaki Facebook, ilk günden beri bir iPad uygulamasına sahip. Instagram doğası itibarıyla akıllı telefon kullanımına daha uygun bir platform olsa da, bazı insanların fotoğraf ve videoları daha büyük ekranda görmeyi isteyebileceğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER