Teknoloji

Instagram iOS ve Android uygulamalarını güncelledi, Facebook ile bağlantıyı güçlendirdi

Son günlerde hizmet koşullarında yaptığı değişikliklerle bir hayli gürültü koparan Instagram iOS ve Android uygulamalarını güncelledi. Güncellemeyle birlikte Mayfair adlı yeni bir filtre gelirken dil desteği geliştirildi, artık 25 farklı dil destekleniyor. Performans bakımından da bazı iyileştirmeler yapıldı, yeni ve iyileştirilmiş çeviriler son güncellemenin getirdiği yenilikler arasında yer alıyor.

3.4.0 numaralı yeni versiyonun bir başka özelliği de iOS 6 ile birlikte gelen Facebook entegrasyonunun destekleniyor olması. Artık iOS cihazının Ayarlar uygulaması altında yer alan Facebook bölümüne kullanıcı bilgilerini girdikten sonra Instagram uygulamasına giriş için ek bir adıma gerek kalmayacak. Bu adımla Facebook üzerinde paylaşım için de yetki alınmış oluyor, sonuç olarak Facebook üzerinde paylaşım ve fotoğrafların daha fazla kişi tarafından görüntülenmesi sağlanıyor.

Bu arada The Verge sitesi güncellemeyle ilgili ilginç bir ayrıntıyı ortaya çıkardı. iOS uygulamasında inceleme yapan site kullanıcı arayüzünde yer alan bir hatanın kişisel fotoğrafları herkes tarafından görülebilir hâle getirdiğini kaydetti. Instagram’ın ayarlar sayfası içinde yer alan bir düğme yardımıyla fotoğrafların herkese açık mı, yoksa gizli mi olacağı ayarlanabiliyor. Hesabını gizli tutanlar güncellemeyi yüklendikten sonra Ayarlar sayfasını ziyaret ettiğinde bu gizlilik özelliğinin kapalı olduğu şeklinde bir durumla karşılaşabilir. Durumu test eden site editörleri bunun sadece bir kullanıcı arayüzü hatası olduğunu, görünürde gizlilik özelliği kapalıymış gibi gözükse de hesabın gizli kalmaya, yani fotoğrafların herkese açık olmamaya devam ettiğini gözlemlemiş.

The Verge konuyla ilgili olarak Instagram’ı bilgilendirmiş ve karşılığında sosyal ağ servisinin durumdan haberdar olduğu cevabını almış. Şirket bu durumu düzeltecek bir yama için çalışmalara başlamış.

İlgili >> iTunes App Store, Google Play Store, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER