Teknoloji

Instagram iOS 6 ve iPhone 5 desteği kazandı

iPhone 5 ve iOS 6’nın çıkışından itibaren App Store’un güncellemeler bölümüne baktığımızda birçok uygulamanın yeni sürüm notları içinde bu iki yeni ürüne dair desteğin bulunduğunu görüyoruz. Tabii ki, iOS 6 desteği iPhone 5 desteğine göre biraz daha ağır basıyor. Yazılımcılar uygulamalarını iPhone 5’in büyümüş ekranına uyumlu hâline getirmekte biraz daha ağır davranıyor. Şimdiye kadar popüler uygulamalar içerisinde Google Chrome’un büyük ekran desteğini kazandığını gördük. Buna popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’ı da ekleyebiliriz.

Güncelleme sayesinde Instagram paylaşılan fotoğraflarda gezinirken daha fazla görüntüleme alanı sunmuş olacak. Ancak fotoğraf çekim ekranı büyük ekranın nimetlerinden pek faydalanamayacak. Çünkü Instagram’ın kare şeklindeki çekim penceresi, iPhone 5 ekranında genişlik aynı kaldığı için büyüme şansı bulamıyor. Bu nedenle çekim ekranında pencerenin dışında fazlasıyla boş alan kalıyor.

Bu arada söylenenlere göre canlı filtre seçenekleri de iPhone 5 için çıkarılmış olan son güncellemede yer almıyor. Canlı filtreler kullanıcıların fotoğraf çekmeden önce filtreleri çekim penceresine uygulayıp sonuçları çekimden önce görme fırsatı sunuyordu. iPhone 5 için çıkan güncellenmiş versiyonda bu özellik yokken iOS 6 ile çalışan iPhone 4S’te canlı filtre butonu yer almaya devam ediyor. Bunun bir hata mı yoksa bilerek atılan bir adım mı olduğu ise henüz bilinmiyor.

Uygulamanın yeni bir kayıt ve kullanıcı girişi sayfası da bulunuyor. Facebook ile kullanıcı girişi yapma opsiyonu ise hâla sunulmuyor. Bu da yeni kullanıcıların illâ ki bir Instagram hesabı açması anlamına geliyor. Ancak Facebook bilgilerini Instagram profilinde kullanma imkanı kullanıcılara veriliyor. Instagram’ın güncel versiyonunu aşağıdaki bağlantıyı takip ederek indirebilirsiniz.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER