Manşetler

Instagram kullanıcı girişlerinde iki aşamalı kimlik doğrulama sistemini kullanmaya başladı

instagram-android-uygulama-logo-181212

Sosyal medya hesaplarının güvenliği giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu noktada servislerin sunduğu en sağlam yöntemlerden bir tanesi de iki aşamalı kimlik doğrulama oluyor. Instagram da bu yöntemi sunan servisler arasına katılıyor.

İki aşamalı kullanıcı girişi yöntemi sayesinde standart şifreli girişlere göre bir kat daha güvenlik seviyesi getiriliyor, kullanıcıların kendilerini servise tanıtmaları için ek bilgiye ihtiyaç duyuluyor. Diğer uygulamalarda gördüğümüz gibi, Instagram da ek güvenlik katmanı için telefonunuzu kullanıyor.

Telefon numaranızı hesabınıza bağladıktan sonra, uygulama tarafından telefonunuza bir doğrulama kodu mesaj yoluyla iletiliyor. Bir kişinin şifrenizle birlikte telefonunuzu da çalması çok zor olacağı için, Instagram hesabınızda izinsiz girişlere karşı daha sağlam şekilde korunmuş oluyor.

 

Diğer taraftan, Instagram’a giriş için telefonun yakınınızda bulunması gerekiyor ki, bu da pek fazla sorun olmayacaktır. Ne de olsa, servis kullanımının neredeyse tamamı akıllı telefon üzerinden yapılıyor, bu durumda da gelen kimlik doğrulama kodlarını kaçırmak gibi bir durum da söz konusu olmayacaktır.

İki aşamalı doğrulama özelliği uygulama güncellemesiyle birlikte sunuluyor. Ancak bu özelliği kullanıp kullanmamakta son karar tabii ki, kullanıcılara bırakılıyor. Güvenliğe çok büyük önem veren kullanıcılar için böyle bir seçenek sunulması memnun edici olsa gerek. Üstelik fotoğraf paylaşım tabanlı sosyal ağ servisinin giderek daha popüler hâle geldiği bir ortamda bu tarz güvenlik önlemleri epey değerli oluyor.

İLGİLİ HABERLER