EğlenceManşetler

Instagram IGTV uygulaması iOS ve Android’de yerini aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram igtvInstagram IGTV adını verdiği video platformunu dün gerçekleştirdiği etkinlikte duyurmuş ve vakit kaybetmeden platforma uygulama içinden erişimi sağlayan ikonun dağıtımına başlamıştı. IGTV’nin iOS ve Android uygulamalarını da kısa süre içinde yayınlayacağını açıklayan şirket, bu konuda oldukça hızlı hareket etti.

IGTV’nin iOS ve Android uygulamaları, duyurunun yapılmasından birkaç saat sonra iTunes App Store ve Google Play Store’da yerini aldı. Türkiye’den de indirilebilen IGTV uygulamasına giriş yapabilmek için bir Instagram hesabına sahip olmak gerekiyor.

IGTV uygulaması işlev bakımından Instagram’ın içine yerleştirilen IGTV sekmesine kıyasla bir farklılık sunmuyor. Görsel bakımdan uygulama içindeki IGTV sekmesiyle aynı olan IGTV uygulamasında sadece farklı Instagram hesapları arasında geçiş yapmayı ve ayarları görmeyi sağlayan bir panel bulunuyor. IGTV uygulamasıyla da 60 dakikalık videolar paylaşabilmek için bir kanal oluşturulabiliyor.

Instagram IGTV platformuyla uzun videoların yayınlanması konusunda akıllara gelen ilk mecra olan YouTube’a rakip olmayı amaçlıyor. Platformu ilgi çekici hâle getirmek için elinde gerekli kullanıcı gücü bulunan Instagram’ın uzun vadede IGTV üzerinden reklam gelirlerini artırmayı hedeflediğini söylemek de yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER