Eğlence

Instagram IGTV’de Snapchat ve TikTok deneyimini birleştirecek

instagram igtv tiktok snapchat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram, Snapchat’in Hikayeler formatını başarılı bir şekilde uyguladı. Hatta bu formatın yaratıcısı Snapchat’in bile önüne geçti. Ne var ki, sosyal ağın bir diğer denemesi olan IGTV henüz arzulanan başarıyı yakalayamadı. TechCrunch tarafından verilen haber, Instagram’ın IGTV’yi nasıl yenileyeceği ve onu Snapchat ve TikTok karışımı bir hâle getireceğini gösteriyor.

TikTok geçen yıl içinde dünyanın en çok kullanılan iOS uygulaması hâline geldi. Art arda beş çeyrek yıllık dönem içinde App Store indirme grafiklerinin zirvesinde yer aldı. Instagram’ın Snapchat özelliklerini başarılı bir şekilde kopyalayıp bünyesine katmada gösterdiği başarı dikkate alındığında TikTok’un yeni hedef olarak belirlenmiş olması şaşırtmamalı.

TechCrunch, geçen hafta boyunca Instagram’ın IGTV arayüzünü kapsamlı biçimde yenilediğini söylüyor. Alt kenarda yer alan kenar kaydırmalı arayüz çıkarıldı. Instagram IGTV kategorilerini tamamen kaldırdı. Yeni tasarım çok daha basit, sadece algoritmalar tarafından önerilen tek bir içerik akışına odaklanılıyor.

IGTV’deki “Sizin İçin”, “Takip Edilenler”, “Popüler”, “İzlemeye Devam Et” gibi kategori tabanlı gezinme sistemini kaldırılıyor. Bunun yerine algoritmalar tarafından tavsiye edilen, TikTok’taki gibi tek bir akış getiriliyor. Böylelikle daha rahat, sadece kullanıcıların izlemekten zevk alabilecekleri içeriklere odaklanabilecekleri bir ortam sunacak. Instagram’ın yapay zekâ tabanlı sistemi izleme alışkanlıklarını analiz ederek kullanıcılara zevk alabilecekleri içerikleri sunacak.

Instagram, geçen yıl haziran ayında çıkardığı IGTV’nin kullanımını artırmak için şimdiye kadar çeşitli taktikler denemişti. Örneğin bu yılın başlarında, Instagram iOS uygulaması içinde IGTV video ön izlemeleri doğrudan kullanıcı akışlarına eklenmeye başlamıştı.

Yeni IGTV arayüzü Snapchat’in popüler Keşfet özelliğiyle TikTok’un basit, algoritma tabanlı akışını birleştiriyor. Bunun IGTV’ye Instagram’ın aradığı başarıyı getirip getirmeyeceğini bilmiyoruz. Ancak Instagram, daha önce Snapchat hikayelerini kopyalamakta gösterdiği başarıyı bir kez daha gösterebilir.

İLGİLİ HABERLER