Teknoloji

Instagram için kendi artırılmış gerçeklik efektlerinizi oluşturabilirsiniz

spark ar instagram artırılmış gerçeklik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Instagram paylaşımlarınız için kendi artırılmış gerçeklik (AR) efektlerinizi oluşturmanıza imkan tanıyor.

Şirket bu yılın Facebook F8 konferansında, Instagram kullanıcılarına kendi AR efektlerini oluşturma fırsatını vereceğinden bahsetmişti. Şimdi bu imkan genel kullanıcı kitlesiyle buluşmaya başladı.

Artık herhangi bir Instagram kullanıcısı paylaşımlarına kendi Spark AR efektlerini ekleyebiliyor.

İşe başlamadan önce Windows veya Mac bilgisayarınıza Spark AR Studio yazılımını indirip kurmanız gerekiyor. Şirket filtreleri oluşturmanın kolay ve basit olduğunu söylüyor. Sürükle-bırak işlevi sayesinde her şey kolaylıkla hâllediliyor. Ayrıca Facebook, başlangıç sırasında size ilham verecek bazı örnekler de sunuyor.

Oluşturulmuş olan filtreler Instagram üzerinden kolaylıkla paylaşılabiliyor. Bunları yaratıcısının adıyla da etiketlemek mümkün oluyor. Böylelikle filtrenin yayılması durumunda kime ait olduğu kolaylıkla anlaşılıyor.

spark ar instagram artırılmış gerçeklik

Yaratıcılık konusunda kendisini yeterli görmeyenlere yeni efektleri keşfetmeyi sağlayacak bir araç da var. Efekt Galerisi adlı bölüme, Instagram Kamerası veya Hikâyeleri içinde yer alan efektler tepsisinin en sonunda bulunan Efektlerde Gezin seçeneğinden ulaşabilirsiniz.

Bu galeri içinde çeşitli yapımcıların oluşturduğu özel AR efektleri var. Bu sayede eşsiz efektleri daha kolay şekilde bulabilirsiniz.

Tabii ki, Instagram kullanıcılara kendi filtrelerini veya efektlerini oluşturma konusunda yardımcı olan ilk platform değil. Snapchat de benzer bir denemeyi geçen yıl yapmıştı. Yine de, Spark AR’ın beta sürecinden çıkmasını görmek güzel. Bu durum platforma daha yaratıcı işlerin eklendiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER