Teknoloji

Instagram’ın Hyperlapse uygulaması artık yüksek hızda selfie görüntüleri destekliyor

instagram-hyperlapse-270814

Instagram’ın hızlandırılmış video çekim yapma imkanı veren uygulaması Hyperlapse ile iPhone sahipleri cihazlarının arka kameralarını kullanarak son derece ilginç çalışmaların altına imza atmıştı. Ancak elde edilen görüntülerin muhteşemliğine rağmen, uygulamada çok önemli bir eksik bulunmaktaydı.

Son dönemin modası olan selfie’ler, ya da Türkçe ismiyle özçekimler, Hyperlapse uygulaması tarafından desteklenmiyordu. Ancak uygulama için yayınlanan son güncelleme sayesinde bu sorun ortadan kalktı ve Hyperlapse’te iPhone’un ön kamerasnı kullanmak mümkün hâle geldi.

Instagram Hyperlapse’te ön kameranın kullanımı için çeşitli tavsiyeler vermeyi de ihmal etmedi. Hareketli bir arka planın önünde hareketsiz durmak, kalabalık bir caddede yürürken selfie video çekmek, saç kesimi veya makyaj gibi bir işlem esnasında kamerayı sabit bir konuma yerleştirerek dönüşümü belgelemek ve sandalyede dönerken veya trambolinde zıplarken çekim yapmak Instagram’ın verdiği tavsiyeler arasında yer alıyor.

Tıpkı önceden olduğu gibi, Hyperlapse videoları Instagram ve Facebook aracılığıyla paylaşılabiliyor, aynı zamanda Film Rulosuna kaydedilebiliyor. Hyperlapse’in Android’e ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor. Instagram’dan yapılan açıklamada uygulama için gerekli API’ların şu anda Android’de bulunmadığı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER