İpucuManşetler

Instagram hikayesinin ekran görüntüsü gizli şekilde nasıl alınır?

instagram
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram hikaye ekran görüntüsü almaArkadaşlarınızın veya takip ettiğiniz Instagram hesaplarının yayınladığı hikayelerin ekran görüntülerini gizli gizli alma dönemi sona erdi. Facebook’un sahibi olduğu uygulama bundan böyle bir kullanıcıya, başka bir kullanıcı hikayesinin ekran görüntüsünü aldığında haber veriyor. Ancak bunu Snapchat gibi aniden beliren bir bildirimle yapmak yerine, hikaye detaylarında açılan özel bir alanda ekran görüntüsünü alan hesapları sergileyerek yapıyor.

Bir ekran görüntüsü aldığınızda, ekran görüntüsünü aldığınız hikayenin sahibi, detaylarda aşağıdaki gibi bir görüntüyle ekran görüntüsünün alındığından haberdar oluyor.

Instagram daha önce Direkt mesaj olarak gönderilen hikayelerin ekran görüntüleri alındığında, bundan gönderen kullanıcıyı haberdar ediyordu. Şimdi benzer bir işlev takipçilere veya tüm Instagram kullanıcılarına açık biçimde yayınlanan hikayeler için de getiriliyor.

Hikaye sahibinin haberi olmadan hikayenin ekran görüntüsü nasıl alınır?

Eğer yeni dönemde izinizi belli etmeden ekran görüntüsü almak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. Instagram’da, ekran görüntüsünü almak istediğiniz hikayeyi açın.
  2. Telefonu Uçak moduna alın.
  3. Hikayeyi yeniden açın ve ekran görüntüsünü alın.

Buna bir alternatif olarak, Android cihaz sahipleri Google Play Store’da bulunan Story Saver uygulamasını kullanarak hikayeyi cihazlarına indirebilirler. iPhone sahipleri de Story Reposter uygulamasını indirerek söz konusu işlemi gerçekleştirebilirler.

Söz konusu özellik güncellemesi Instagram kullanıcılarına kademeli olarak sunuluyor. Şu anda ekran görüntüsü aldığınızda karşı tarafın bundan haberi olmayabilir, ancak kısa bir süre sonra sizin için de yeni dönem başlayacaktır.

Bu arada, Instagram’ın bu yazıda sözünü ettiğimiz hileyi ilerleyen zamanlarda engellemesi söz konusu olabilir. Tabii ki, çareler tükenmez, eğer yeni bir hile keşfedilirse, onu da burada paylaşırız.

İLGİLİ HABERLER