Manşetler

Instagram Hikayeleri soru çıkartmasıyla biraz daha sosyalleşiyor

instagram hikayeleriInstagram Hikayeleri geçtiğimiz ekim ayında anket özelliğine kavuşmuştu. Anket sayesinde sosyallik dozu yükselen hikayelere yine soru tabanlı bir yenilik eklendi. Instagram’ın en yeni hikaye çıkartması, kullanıcıların arkadaşlarından ve takipçilerinden soru almalarını ve daha sonra yine hikayeler üzerinden bu soruları yanıtlamasını sağlıyor.

Instagram’dan yapılan açıklamada, yeni çıkartma “Paylaşacak bir fotoğraf veya videonuz olmadığı zamanlarda sohbet başlatmak için yeni bir yol” olarak tanımlanıyor. Kısacası bu özellik sayesinde içerik konusunda fikirleri tükenen insanların bile paylaşımlarını sürdürmesi kolaylaşıyor.

Yeni çıkartmaya, tıpkı diğer çıkartmalar gibi, hikayeler bölümü içindeki çıkartma çekmecesi üzerinden erişiliyor. Kullanıcılar bu çıkartmayı bir açıklama ekleyerek hikayelerine yerleştirip paylaştıktan sonra arkadaşlarından gelecek soruları beklemeye başlıyor. İlgili takipçiler ve arkadaşlar, sorularını çıkartmanın üzerine dokunarak yazıp hikaye sahibine gönderiyor. Gelen sorular, hikayeyi kimlerin görüntülediğini gösteren ekran üzerinden görülüyor.

Kullanıcılar burada gelen sorunun üzerine dokunarak yeni bir hikaye oluşturarak soruyu yanıtlayabiliyor. Sorulan soru hikayeye yerleştirilirken, sorunun nasıl yanıtlanacağı konusunda karar hikaye sahibine bırakılıyor. Soruları gönderen kişilerin kim olduğu hikaye sahibi tarafından bilinse de, yanıtların paylaşıldığı hikayelerde soru sahiplerinin ismi gösterilmiyor.

Instagram Hikayeleri için hazırlanan bu yeni çıkartma hem iOS’te hem de Android’de kullanıcılarla buluşmaya başladı. Sadece fotoğraf ve video paylaşım alanı olmaktan çıkan ve 24 saat yaşayan bir platforma dönüşen Instagram’daki hareketlilik bu ve benzeri adımlarla iyiden iyiye artacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER