Manşetler

Instagram Hikayeleri soru çıkartmalarının kullanım alanı genişliyor

instagram hikayeler soru çıkartma

Instagram Hikayeler formatına birtakım yeni özellikler getiriyor. Bunların arasında yeni bir geri sayım çıkartması ve Canlı yayın videoları içinde veya müzik tavsiyeleri için kullanılabilen soru çıkartmaları bulunuyor. Özellikle son özellik, tüm mevcut Instagram Hikaye özelliklerinin birbirine karıştırılması olarak nitelendirilebilir.

Soru çıkartması çok esnek bir kullanıma sahip olmaya başladı. Şimdi de kullanıcılar sorulara müzikle cevap verebilecek. İzleyicinin cevabına tıklatıldığında müzik parçası çalacak. Kullanıcılar mesajla cevap verme veya parçayı kendi hikayelerinde paylaşma seçeneklerinden bir tanesini tercih edebilecek. Parçayı paylaşma seçildiğinde, kullanıcının kamerası açılacak ve arka planda çalan müziğin eşliğinde fotoğraf veya video kaydı gerçekleştirilecek. Ayrıca arka planda çalan müziğe uyumlu yeni kamera efektleri de ekleniyor.

Soru çıkartmaları Canlı yayın videolarında da soru-cevap etkileşimlerini daha iyi organize etmeyi sağlayacak. Önceleri sorular kaotik sohbet akışı içinde kayboluyordu. Ancak son güncellemeyle birlikte canlı yayın sırasında gelen sorular yayın sahibi tarafından seçilecek ve ekranda gösterilecek. Böylelikle izleyiciler hangi soruların cevaplandığını görebilecek. Sorular canlı yayının öncesinde olduğu gibi canlı yayın sırasında da iletilebilir. İzleyiciler de canlı yayına kendi film rulolarından fotoğraflar ve videolar paylaşma imkanına sahip oluyor.

instagram hikayeler canlı yayın soru cevap çıkartmaları

Geri sayım çıkartmaları ise Hikayeler içinde kullanıldığında kullanıcılara yaklaşmakta olan anlara doğru geri sayım fırsatı veriyor. Yılbaşı, mesai sonu gibi merakla beklenen olaylar için geri sayım çıkartmaları oluşturabilirsiniz. Geri sayım çıkartması oluşturduğunuzda bunu çıkartma tepsisi içinde tutup geri sayım bitinceye kadar yeniden paylaşma imkanına sahipsiniz. Arkadaşlarınız da bu geri sayımı takip edebilir veya kendi hikayeleri içinde paylaşabilirler. Geri sayım bittiğinde onlara da bildirimde bulunulacak.

Söz konusu Instagram Hikayeleri güncellemeleri iOS ve Android uygulamalarına sunulmaya başlandı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER