Manşetler

Instagram Hikayeleri’ne konum bazlı çıkartmalar eklenebilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram hikayeleriInstagram Hikayeleri, Facebook’un çatısı altındaki platformlarda Snapchat esintili özellikler sunma yaklaşımının en somut örneklerinden biri. Şirket, bu yaklaşımı Hikaye özelliğine eklediği yeniliklerle de sürdürmeye devam ediyor. Artık Instagram kullanıcıları hikayelerine bulundukları şehre ya da bölgeye özgü çıkartmalar ekleyebilecek.

Söz konusu çıkartmalara şu an için sadece New York ve Endonezya’nın başkenti Cakarta’da erişilebiliyor. Kullanıcıların o anda bulundukları bölgeyi renkli biçimde temsil eden bu çıkartmalar oldukça küçük bölgeleri de kapsayabiliyor. Örneğin, New York’ta Brooklyn bölgesine gidenler hem Brooklyn hem de alt bölgelerinden biri olan Williamsburg’ün çıkartmalarını görebiliyor.

Söz konusu çıkartmalar aynı zamanda bir konum etiketi gibi işliyor. Bu çıkartmaların üzerine dokunulduğunda kullanıcılar konum sayfasına yönlendiriliyor ve o bölgede çekilen diğer fotoğraf veya videoları da görebiliyor.

Instagram Hikayeleri MSQRD desteğiyle yüz değiştirme aracı sunar mı?

Instagram’dan yapılan açıklamada söz konusu özelliğin henüz emekleme aşamasında olduğu ve yakında daha fazla şehirde kullanıcılara çıkartma sunulacağı belirtildi. Konum bazlı çıkartmaların ardından Instagram’ın Snapchat’ten başka hangi özelliğini alacağı merak ediliyor. Akıllara gelen ilk seçenek, Facebook bünyesindeki MSQRD’in desteğiyle yüz değiştirme aracının sunulması oluyor. Instagram’ın bunu yapıp yapmayacağını görmek için beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER